Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013 14:35

Κλειστά τα καταστήματα τροφίμων την Κυριακή δηλώνει ο σύλλογός τους

 

Την κατηγορηματική διαφωνία του στο να είναι την Κυριακή ανοικτά τα καταστήματα τροφίμων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας και νομού Μεσσηνίας, επικαλούμενος και...

σχετική απόφαση στην πρόσφατη γενική του συνέλευση.

 “Διότι είναι αδύνατο να αντέξει οποιοσδήποτε επαγγελματίας το κατάστημά του στο να ανοίγει τις Κυριακές, λόγω των αυξημένων εξόδων που θα έχει, φώτα, υπαλλήλους κ.λ.π. που λόγω της οικονομικής κρίσεως της σημερινής λιτότητας από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν θα υπάρχει κατανάλωση για πρόσθετες επί πλέον αγορές” σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, η οποία αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

 “Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας και νομού Μεσσηνίας, έφερε το θέμα του κλεισίματος της Κυριακής στην γενική συνέλευση των μελών που πραγματοποιήθηκε στις 24-10-2013, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας, και κατόπιν διαλογικής συζήτησης των υπέρ και κατά του κλεισίματος, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος, όσο και το Σωματείο Τροφίμων, ότι τις Κυριακές τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και να ακολουθήσουν το σημερινό υπάρχον ωράριο.

 Επίσης η Γ. Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Συλλόγου καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας και νομού Μεσσηνίας να το ανακοινώσει στον τοπικό Τύπο και να σταλεί σχετικό έγγραφο στον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Διότι με τα μέτρα του νόμου αυτού που θέλουν να μας επιβάλλουν με το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους μέχρι τα 250 τ.μ. τα λεγόμενα ''φραντσάιζιγκ'' που είναι παρακλάδια των πολυεθνικών εταιρειών και για τα πολυκαταστήματα τους επιτρέπει να ανοίγουν 7 Κυριακές τον χρόνο. Αλλά το βέβαιο είναι μετά από αυτή την εξέλιξη στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αφεθούν όλα εντελώς ελεύθερα.

 Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού υπέρ των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι γεγονός στο ''όποιος αντέξει''.

 Διότι είναι αδύνατο να αντέξει οποιοσδήποτε επαγγελματίας το κατάστημά του στο να ανοίγει τις Κυριακές, λόγω των αυξημένων εξόδων που θα έχει, φώτα, υπαλλήλους κ.λ.π. που λόγω της οικονομικής κρίσεως της σημερινής λιτότητας από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεν θα υπάρχει κατανάλωση για πρόσθετες επί πλέον αγορές.

 Με το άνοιγμα της Κυριακής θα πληγούν και οι εργαζόμενοι, διότι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να κλείσουν χιλιάδες καταστήματα και η ανεργία διαρκώς θα μεγαλώνει, η οποία θα πλήξει τον οικογενειακό τους ιστό και τον προγραμματισμό στον τρόπο ζωής τους όλων των εμπλεκομένων στον ιδιωτικό τομέα επαγγελματίες και εργαζόμενους.

 Επίσης η κατάργηση της Κυριακής αργίας που θέλουν να μας επιβάλουν, προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα του Ελληνικού λαού και μάλιστα σε μία περίοδο κρίσεως για την Ορθοδοξία και το Εθνος μας, που προσπαθούν αλλότριες δυνάμεις να μας διχάσουν.

 Ο Σύλλογός μας λέει όχι την Κυριακή. Είναι ημέρα αργίας.

 Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια από τα ίδια τα μέλη μας και την θέληση των σωματείων, αν θέλουν να ζήσουν πιο ανθρώπινα και όχι είλωτες και σκλάβοι της δουλειάς. Επίσης και αυτό θα εξαρτηθεί από άλλους αστάθμητους παράγοντες λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας”.