Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 19:11

Στο κτήμα Εμπειρίκου - Κουμουνδούρου: 266 κλίνες 5 αστέρων στην παραλία της Βελίκας

Ενα σύγχρονο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, με ξενοδοχείο κλασικού τύπου 5 αστέρων και επιπλωμένες κατοικίες, πρόκειται να δημιουργηθεί στην παραλία της Βελίκας, στο κτήμα Εμπειρίκου - Κουμουνδούρου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας κατατέθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τουριστική μονάδα δυναμικότητας 266 κλινών, που θα έχει συνεδριακό κέντρο 300 συνέδρων, καθώς επίσης κέντρο θαλασσοθεραπείας και αναζωογόνησης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, «η έκταση συνολικής επιφάνειας περίπου 261 στρεμμάτων, στην οποία θα κατασκευαστεί το κατάλυμα, είναι παραθαλάσσια. Το συγκρότημα θα το διαχειρίζεται η εταιρεία "Αλκίνοος Α.Ε.", μελλοντική ιδιοκτήτρια του καταλύματος. Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε κατόπιν εντολής του Φίλιππου Δομίνικου Εμπειρίκου - Κουμουνδούρου, σημερινού ιδιοκτήτη του γηπέδου και καθ’ υπόδειξη των στοιχείων του ιδίου».
Στη μελέτη αναφέρεται ότι «η επένδυση είναι απολύτως συμβατή με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον τουρισμό και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεσσήνης». Καταγράφεται επίσης ότι «το ρέμα "Τυφλού" διασχίζει την έκταση σε όλο το μήκος με προσανατολισμό βορρά - νότου, χωρίζοντάς την πρακτικά σε δύο τμήματα, το ανατολικό και το δυτικό».
Στη μελέτη επισημαίνεται πως «η περιοχή της Μεσσηνίας θεωρείται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ως προς το φυσικό της τοπίο, την πολιτιστική της κληρονομιά, την ιστορία της και τους φυσικούς της πόρους. Ο συνδυασμός των παραπάνω και η πλεονεκτική της θέση από άποψη πρόσβασης αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή σε περιοχή ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια τουριστικής ανάπτυξης».
Τέλος, η μελέτη αναφέρει ότι «λοιπές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του καταλύματος θα είναι παιδικές πισίνες, παιδική χαρά, σιντριβάνια, γήπεδα τένις, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και όλα τα βοηθητικά κτήρια εξωτερικών αποδυτηρίων, WC και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων».
Γ.Σ.