Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 17:30

Ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας

Στις 7 σήμερα το απόγευμα ξεκινούν στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort", οι εργασίες του 1ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας.

Η έναρξη των εργασιών του φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα γίνει από τον πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Πέτρο Βλαχογεωργακόπουλο.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις, από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο αντιπρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας και υπεύθυνο διοργάνωσης («Τι είναι και πού στοχεύει το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς Καλαμάτας») και τον Τζανέτο Καραμίχα πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου (ΕΔΟΕΕ), μέλος του προεδρείου της COPA/COGECA («Οι προοπτικές ανάπτυξης της ελαιοκομίας και ο συνεργατισμός»).

Η σημερινή πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Είδαν τα μάτια μας γιορτές» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου (1ο βραβείο κοινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2001, 2ο κρατικό βραβείο ποιότητας ντοκιμαντέρ 2001, 1ο βραβείο Διεθνούς Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου Teramo).