Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 08:29

Ρυθμίσεις 7,5 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ Καλαμάτας

Πάνω από 7,5 εκ. ευρώ εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία έχουν ρυθμιστεί στο ΙΚΑ Καλαμάτας από τις 26 Μαρτίου μέχρι τώρα, ενώ η προθεσμία εκπνέει την ερχόμενη Πέμπτη.

Το συγκεκριμένο ρυθμισμένο ποσό οφειλών κατατάσσει το ΙΚΑ Καλαμάτας στα πρώτα της χώρας σε ποσά που ρυθμίστηκαν αυτό το διάστημα. Συνολικά έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους 500 άτομα και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΙΚΑ Βαγιούλα Αγαδάκου, έχουν καταβληθεί δόσεις ύψους 100.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των οφειλετών που φτάνουν μέχρι τα γκισέ του ΙΚΑ και ειδικότερα του ΚΕΑΟ για να προβούν σε ρύθμιση, όμως τελικά αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στις δόσεις. Ωστόσο, πολλοί απ' όσους προχώρησαν εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την υπαγωγή στη ρύθμιση προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Αναφορικά με ζητήματα που έχουν προκύψει με την υπαγωγή ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, άμεσα θα δοθούν λύσεις, ενώ όσοι δεν δηλώνουν ουσιαστικά εισόδημα, μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες για να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Κ.Δ.