Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 12:33

Τριφύλιοι ελαιοπαραγωγοί στην Πεσκάρα της Ιταλίας

Πρόγραμμα κινητικότητας αγροτών πραγματοποιεί και φέτος ο ΕΛΓΟ "Δήμητρα" Κυπαρισσίας που έχει ανοίξει νέους ορίζοντες και δρόμους στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών της περιοχής πάνω σε πολλούς τομείς.

Στο τέλος Ιουνίου θα υλοποιήσει ένα ακόμη τέτοιο πρόγραμμα με μετακίνηση ελαιοπαραγωγών στην Πεσκάρα της Ιταλίας με αντικείμενο την σύγχρονη ελαιοκομία και τις τάσεις που επικρατούν στο εμπόριο και το μάρκετινγκ. 

Οι ελαιοπαραγωγοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο κέντρο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 20 του μηνός. Η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας μέχρι 40 ετών και προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που ανήκουν σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο προϊστάμενος του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης τόνισε: «Το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας και ο ΕΛΓΟ "Δήμητρα" πιστοί στο ετήσιο ραντεβού στα προγράμματα κινητικότητας μέσω του "Erasmus plus" και "Λεονάρντο Ντα Βίντσι" παλιότερα, είναι σε θέση να εξαγγείλουν ότι την περίοδο 29 Ιουνίου με 13 Ιουλίου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα κατάρτισης για ελαιοπαραγωγούς στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Το πρόγραμμα έχει να κάνει με την σύγχρονη ελαιοκομία και τις τάσεις που επικρατούν στη γείτονα χώρα όσον αφορά την εμπορία και το μάρκετινγκ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας οι οποίοι πρέπει να είναι ως 40 ετών. Προτεραιότητα θα έχουν παραγωγοί οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς και θα δοθεί βαρύτητα -επειδή η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά- σε ανθρώπους που έχουν ευχέρεια να κατανοούν την αγγλική γλώσσα.

Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία νέα παιδιά από την περιοχή να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να αποκτήσουν την προστιθέμενη αξία που τους δίνει η συμμετοχή σε τέτοιες δράσεις και για προσωπικό καλό αλλά και για καλό των ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών που ανήκουν».

Κ.Μπ.