Δευτέρα, 18 Μαϊος 2015 07:45

Παγωμένη η αγορά και στη Μεσσηνία

Τα αισιόδοξα μηνύματα από την τουριστική κίνηση δεν σκορπούν χαμόγελα στη Μεσσηνία, καθώς οι πολίτες έχουν στραμμένο το βλέμμα στην κεντρική πολιτική σκηνή και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διαπραγματεύσεις για τη νέα συμφωνία. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες έχουν περιορίσει στο ελάχιστο την οικονομική δραστηριότητα και περιμένουν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για να επιστρέψουν ομαλά στην αγορά.

Ετσι λοιπόν οι Μεσσήνιοι όπως και όλοι οι Ελληνες έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς ακούν και διαβάζουν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχουν αύριο χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων και των μισθών. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες έχουν αναβάλει κάθε επενδυτική δραστηριότητα, καθώς το κλίμα κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι για την υλοποίηση σχεδίων.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα τα μόνα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από την τουριστική αγορά αλλά όλοι γνωρίζουν ότι μια δυσάρεστη εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τη σεζόν. Για αυτό ακόμα και ο τουριστικός κλάδος παρακολουθεί προβληματισμένος τις εξελίξεις και περιμένει ένα αίσιο τέλος για να χαμογελάσει.