Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 15:52

Σύμβαση για ανάπλαση της εισόδου των Χράνων

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και του ανάδοχου Νικόλαου Τζίνα, για το έργο ανάπλασης τμήματος εισόδου Τ.Κ. Χράνων στη Δ.Ε. Αίπειας, ποσού 126.22141 ευρώ.

Σύμφωνα με την έγκριση, επειδή το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013", «μέχρι 15 Νοεμβρίου πρέπει να υποβληθεί ο τελευταίος λογαριασμός του έργου. Ο Δήμος Μεσσήνης δεσμεύεται ότι το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του έργου θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στη σχετική απόφαση ένταξης του έργου ή σε τροποποίησή της. Σε κάθε άλλη περίπτωση η δαπάνη που τυχόν έχει καταβληθεί στο Δήμο Μεσσήνης από το υπουργείο για το συγκεκριμένο έργο, καταλογίζεται σε βάρος του συμβαλλόμενου Δήμου Μεσσήνης (επιστροφή από το Δήμο Μεσσήνης της τυχόν χορηγηθείσας δαπάνης ως αχρεωστήτως καταβληθείσας, διότι θα θεωρείται ότι μέχρι την εν λόγω ημερομηνία το έργο δεν ολοκληρώθηκε, όπως ορίζουν οι σχετικοί όροι της απόφασης ένταξης)».

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι «η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας δεσμεύεται να υποβάλει στο υπουργείο το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών και την τροποποίηση του τεχνικού δελτίου».