Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 19:29

Πληρωμή των 5μηνιτών έως την Παρασκευή

Σε τεχνικό πρόβλημα, όπως μας ενημέρωσαν από τον ΟΑΕΔ, οφείλεται το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι οι 200 5μηνίτες εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας. Η εκτίμηση από τον οργανισμό είναι πως θα ξεπεραστεί και θα πληρωθούν, επιτέλους, για τον Ιούλιο, την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι 5μηνίτες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχουν προσληφθεί από τις 13 Ιουλίου και δεν έχουν πάρει ευρώ μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα χθες να δεχθούμε αρκετές διαμαρτυρίες.

Αναζητήσαμε την αιτία του προβλήματος και από το Τμήμα Προσωπικού του δήμου μας απάντησαν ότι είναι θέμα ΟΑΕΔ. Μας ενημέρωσαν πως έχουν φύγει οι περισσότερες καταστάσεις, καθώς είναι πολλοί, 200 άτομα συνολικά και κάποιοι έχουν καθυστερήσει να καταθέσουν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, παρουσιολόγια και δελτία εργασίας.

Στον ΟΑΕΔ, η προϊσταμένη της τοπικής υπηρεσίας Σταυρούλα Νικολοπούλου μας πληροφόρησε ότι είναι τεχνικό το ζήτημα, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας έχει δύο ΑΦΜ, με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού να μην οριστικοποιεί τις πληρωμές. «Θα το λύσουν οι πληροφορικάριοι από την Αθήνα και λογικά την ερχόμενη Παρασκευή θα πληρωθούν», παρατήρησε η κ. Νικολοπούλου και σημείωσε: «Οι 5μηνίτες του Δήμου Μεσσήνης πληρώθηκαν. Αισθανόμαστε πολύ άσχημα, γιατί είναι πολλοί οι άνθρωποι που περιμένουν να πληρωθούν. Θα πληρωθούν την Παρασκευή για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχουμε».

Γ.Σ.