Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 14:58

"Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες"

Ημερίδα με θέμα «Το Σύμφωνο των δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας» πραγματοποιείται  την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στο Διοικητήριο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Πανευρωπαϊκή Κίνηση «Σύμφωνο των δημάρχων». 

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επίκεντρο την Π.Ε. Μεσσηνίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση - υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης και οι πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

• «Το Σύμφωνο των δημάρχων και η σημασία του για την Π.Ε. Μεσσηνίας», από την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη

• Χαιρετισμό από το Γιάννη Σαρρή, εντεταλμένο περιφερειακός σύμβουλο Πελοποννήσου με αρμοδιότητα ενεργειακής αναβάθμισης - εξοικονόμησης ενέργειας.

• Xαιρετισμούς - εισηγήσεις με θέμα «Το Σύμφωνο των δημάρχων και η σημασία του. Προγραμματισμός δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας ανά Δήμο», από τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Δυτικής Μάνης Γιάννη Μαραμπέα, Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο, Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα.

• «Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τι προβλέπει και ποια τα αποτελέσματα. Η ευρωπαϊκή και η ελληνική εμπειρία από το Σύμφωνο των δημάρχων», από το Γιώργο Μαρκογιαννάκη, μηχανολόγο μηχανικό, MSc

• «Το Σύμφωνο των δημάρχων και το Τεχνικό Επιμελητήριο», από τον Κωνσταντίνο Λάσκος, πολιτικό μηχανικό Α.Π.Θ., υποψήφιο διδάκτορα, τεχνικό σύμβουλο γραφείου του συμφώνου των δημάρχων Τ.Ε.Ε., σύμβουλο ενεργειακού σχεδιασμού και εξοικονόμησης ενέργειας, ASHRAE Building Energy Modeling Professional (BEMP).

• «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας«, από το Χρήστο Πρωτόγερο, μηχανολόγο μηχανικό, στέλεχος ΠΕΤΑ ΑΕ.

 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση με το κοινό, ερωτήσεις και απαντήσεις.