Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 13:42

Προβολή της Θεσσαλονίκης αύριο και μεθαύριο στην Καλαμάτα 

Η πόλη της Θεσσαλονίκης προβάλλεται αύριο και μεθαύριο στην Καλαμάτα. Αύριο η συμπρωτεύουσα θα φιλοξενηθεί μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Αποστολή από το Δήμο Θεσσαλονίκης προγραμματίζει προβολές για να γνωρίσουν οι Μεσσήνιοι την πόλη τους, στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων αντιπροσωπειών των δύο δήμων, για την προβολή τους στο κοινό των δύο περιοχών. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο η αποστολή του Δήμου Καλαμάτας στην Θεσσαλονίκη, όπου σε συνεργασία με τον εκεί δήμο είχε προβληθεί στο θεσσαλονικιό κοινό η περιοχή μας.

Ειδικότερα, οι φορείς της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν εκθέσεις φωτογραφίας και τοπικών προϊόντων καθώς και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και μυστηρίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

Αύριο Πέμπτη:

• 7 μ.μ.: Εγκαίνια των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και της έκθεσης φωτογραφίας της Αγιορείτικης Εστίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. 

• 8 μ.μ.: Παρουσίαση της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

• 11.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.: Google my business. Workshop για επιχειρηματίες. Γνωριμία με τα εργαλεία της Google για καλύτερη προώθηση της επιχείρησης.

• 3 - 4 μ.μ.: Google Cardboard Workshop από την ομάδα Google Developers. Εισαγωγή και παρουσίαση του SKG.360 game, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. 

• 6 μ.μ.: Προβολή της Θεσσαλονίκης με έντυπα, ψηφιακό υλικό και παραδοσιακά προϊόντα.

• 9 μ.μ.: «Μια μέρα στην εικονική Θεσσαλονίκη». Η εφαρμογή SKG.360 game είναι ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον συμμετέχοντα σε μνημεία και πλατείες της Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι ελεύθερη και οι νικητές θα κερδίσουν  διαμονή σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, μια προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 

Συναντήσεις Θεσσαλονικιών επαγγελματιών και φορέων με τα μέλη του προγραμματίζουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας από την συμπρωτεύουσα. Οπως είναι γνωστό, τον περασμένο Μάρτιο αντιπροσωπεία από το Δήμο Καλαμάτας είχε επισκεφτεί την Θεσσαλονίκη, σε μια αντίστοιχη κίνηση για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και τη σύναψη συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματιών των δύο πόλεων. Ετσι αύριο οι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτήν τη συνεργασία των Δήμων Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης να συναντήσουν τους συναδέλφους τους από το Βορρά, μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου). Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η προώθηση και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο προορισμών, με σκοπό την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης, καθώς και τη σύναψη συνεργασιών και εμπορικών συναλλαγών μεταξύ επαγγελματιών από τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα.