Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 18:09

Συνάντηση στον Πύργο για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο 

Τα δημοτικά συμβούλια των δήμων στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου θα αποφασίσουν για τη δημιουργία "Δικτύου Δήμων Κυπαρισσιακού Κόλπου" όπως προτάθηκε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πύργο, στην αίθουσα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Κυπαρισσιακός Κόλπος: Ολοκληρωμένη διαχείριση - Δράσεις - Προοπτικές» και μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Πύργου, Ανδρίτσαινας, Κρεστένων, Ζαχάρως και Τριφυλίας.

Σε κάθε περίπτωση επισημάνθηκε η ανάγκη ανάπτυξης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος, έγινε λόγος για σύνταξη νέας επικαιροποιημένης περιβαλλοντικής μελέτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο κάθε δήμος και εξεύρεση πηγής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των ΣΧΟΟΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν σημαντικά ζητήματα από επιστήμονες, ενώ εξέφρασαν τις απόψεις τους εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής και φυσικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από τη μεριά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε πως σε κάθε περίπτωση βασικός συνομιλητής της Πολιτείας θα πρέπει να είναι οι τοπικές κοινωνίες, ενώ αναφέρθηκε σε καταγγελίες συγκεκριμένων οργανώσεων με δικαστικές εμπλοκές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "οι οργανώσεις αυτές θα πρέπει να νιώθουν φιλοξενούμενες στον τόπο μας και όχι εμείς φιλοξενούμενοι αυτών".