Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 20:09

5άστερο ξενοδοχείο 99 κλινών στον Κορδία 

Προχωρούν οι εργασίες και οι διαδικασίες για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας, ιδιοκτησίας "Τουριστικές Επιχειρήσεις Κατσαρός Α.Ε.", στον Κορδία, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Σήμερα το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την είσοδο - έξοδο οχημάτων επί της οδού Πλαστήρα, στον Κορδία, για την ανέγερση της συγκεκριμένης μονάδας. Χθες το μεσημέρι, θετική εισήγηση εξέφρασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

Οπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση, πρόκειται για μονάδα 5 αστέρων, 99 κλινών με υπόγεια και πισίνες. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή και σε άμεση επαφή με το Ρυμοτομικό Σχέδιο Καλαμάτας στην περιοχή του συνοικισμού Αγίου Διονυσίου (Κορδίας). Η κεντρική είσοδος του ξενοδοχείου έχει μελετηθεί στο πέρας της οδού Νικολάου Πλαστήρα, η οποία καταλήγει στο όριο της ιδιοκτησίας. Εντός της ιδιοκτησίας πραγματοποιούνται 112 θέσεις στάθμευσης συνολικά, οι οποίες υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της μονάδας τόσο για τους πελάτες (44 δωμάτια), όσο και για τους επισκέπτες. Επίσης, υπάρχει εσωτερική οδός περιμετρικά, για τις εσωτερικές μετακινήσεις. Η κίνηση των οχημάτων από και προς τη μονάδα δε δημιουργεί πρόσθετο φόρτο κυκλοφορίας σε αυτές τις οδούς και κατ’ επέκταση στον οικισμό.