Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 17:23

Τέλος Ιουνίου ξεκινούν οι ψεκασμοί δακοκτονίας 

Μέχρι τις 20 Ιουνίου πρέπει να μπουν οι παγίδες και στο τέλος του μήνα να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί του φετινού προγράμματος δακοκτονίας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, η φετινή ελαιοκομική χρονιά αναμένεται να είναι πρώιμη.

Οσον αφορά την ετοιμότητα υλοποίησης του προγράμματος, η Διεύθυνση περιμένει από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να εγκρίνει τις διαδικασίες διαπραγμάτευσης, που πρέπει να γίνουν σε 15 χωριά, για να επιλεγούν οι εργολάβοι για τους ψεκασμούς. Τα χωριά αυτά είναι: Χρυσοκελλαριά, Μίλα, Μερόπη, Αλώνια, Ανεμόμυλος, Αριοχώρι, Ασπροπουλιά, Μικρομάνη, Λέικα, Ανάληψη, Μελιγαλάς, Πεταλίδι, Καρποφόρα, Καλοχώρι και Πανιπέρι.

Για την παγιδοθεσία η Διεύθυνση περιμένει από τους δύο μειοδότες (Ενωση Μεσσηνίας και εταιρεία Φ. Κουτρουμπής - Γ. Αγγελής) να προσκομίσουν τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά (ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα κ.λπ.), προκειμένου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπέγραψε χθες την απόφαση για την πρόσληψη 10 τομεαρχών δακοκτονίας και αναμένεται και η απόφαση για την πρόσληψη 4 εργατών.

Γ.Σ.