Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 09:58

1 στις 5 επιχειρήσεις δεν πληρώνει ενοίκιο στο Δυτικό Κέντρο και το ΒΙΟΠΑ

Γύρω στο 20% είναι το πρόβλημα με τη μη είσπραξη ενοικίων από το «Διοκλή» στο ΒΙΟΠΑ και το Δυτικό Κέντρο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Δυτικό Κέντρο και αφορά τη λαϊκή αγορά της Πέμπτης - κυρίως τσιγγάνους μικροπωλητές.

Αυτό επεσήμανε χθες σε ενημέρωσή του ο πρόεδρος της «Διοκλής Α.Ε.» του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Μπουζιάνης, σημειώνοντας πως το συνολικό χρέος είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

«Γι’ αυτούς που χρωστούν, έχουμε στείλει 10 εξώδικα και τα 8 απ’ αυτά αφορούν το ΒΙΟΠΑ. Θα στείλουμε άλλα 10», παρατήρησε ο κ. Μπουζιάνης και διευκρίνισε πως «μας πήγε πίσω η απεργία των δικηγόρων, είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες». Ανέφερε, ακόμα ότι υπάρχουν οφειλές από το αναψυκτήριο στο Νέδοντα, από τον προηγούμενο ενοικιαστή, και ο «Διοκλής» προσπαθεί να τις εισπράξει.

Για το Δυτικό Κέντρο μας ενημέρωσε ότι «από τους 33 μικροπωλητές έχουν ανανεώσει τις άδειες οι 23» και παρατήρησε: «Εχει δοθεί παράταση, η 4η - 5η μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Αυτοί που δεν έχουν ανανεώσει, έχουν και τις μεγαλύτερες οφειλές. Υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός για αυτούς που πληρώνουν. Καθυστερούν οι δικαστικές διαδικασίες και δεν μπορούμε να τους βγάλουμε εύκολα έξω». 

Για το ΒΙΟΠΑ πληροφόρησε ότι στο Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης ψηφίστηκε κανονισμός λειτουργίας, ο οποίος θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είπε πως «περιλαμβάνει τα αυτονόητα για την καλύτερη λειτουργία και την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων συναλλάσσονται με το χώρο. Επεσήμανε ότι στο ΒΙΟΠΑ είναι 65 καταστήματα και τα 63 έχουν νοικιαστεί. Ενα μεγάλο ξενοικιάστηκε πρόσφατα και για ένα ακόμα υπήρχε πρόβλημα, καθώς ο ενοικιαστής το εγκατέλειψε με μεγάλες οφειλές κι έχουν καταφύγει στα δικαστήρια. Το κατάστημα μάλιστα είχε δεσμευτεί για 3 - 4 χρόνια, καθώς σε αυτό παρέμενε το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του.

Ο κ. Μπουζιάνης ενημέρωσε ότι ο χώρος αυτός έχει δοθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την αποθήκευση των ειδών του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας. Η ενοικίασή του αναμένεται να προκηρυχθεί επόμενο διάστημα.

Επίσης, πληροφόρησε ότι «στο ΒΙΟΠΑ έχει αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης που είχε πρόβλημα. Καθαρίσαμε το χώρο στη νότια πλευρά που είχε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και μπάζα και φυτέψαμε πεύκα και δάφνες. Εχουν επισκευαστεί οι εγκαταστάσεις και θα γίνουν κι άλλες βελτιώσεις».

Ο πρόεδρος του «Διοκλή» ανέφερε ακόμα ότι «τα καταστήματα του ΒΙΟΠΑ έχουν μεγάλη ζήτηση. Ο χώρος είναι ιδανικός» και εξήγησε: «Ενας επαγγελματίας μπορεί να δουλεύει 24 ώρες χωρίς να ενοχλεί. Τα μισθώματα είναι χαμηλά και τα καταστήματα έχουν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους».

Για τη δρομολόγηση αστικών λεωφορείων στο ΒΙΟΠΑ πληροφόρησε πως «είμαστε σε επαφή με το Αστικό ΚΤΕΛ, συμφωνήσαμε να έχει δρομολόγια την ημέρα, πρωί και μεσημέρι και έχει μείνει εκεί».

Τέλος, όσον αφορά το διοικητήριο του ΒΙΟΠΑ, ο Π. Μπουζιάνης είπε ότι «έχουμε ζητήσει το χώρο του ΕΟΜΜΕΧ για να τον επισκευάσουμε. Δεν μας τον παραχωρούν, αλλά 2 χρόνια δεν έχει έρθει κανείς να τον δει».

Γ.Σ.