Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 16:58

Η Alterna messinia σε τουριστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Στην 32η διεθνή έκθεση τουρισμού "Philoxenia", στη Θεσσαλονίκη, 18 με 20 Νοεμβρίου, θα λάβει μέρος η Alterna messinia, ενώ θα συμμετέχουν επαγγελματίες του εναλλακτικού τουρισμού από το νομό.

Αυτό ανακοίνωσαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, οι εκπρόσωποί της Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής, επισημαίνοντας την προσπάθεια να προβληθεί και να αναδειχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός.

Ο Χ. Βγενής, αρχικά, ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται εκδήλωση στις 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σε άφιξη πτήσης της Easyjet από το Λονδίνο. Παρατήρησε πως το ταξίδι της Alterna συνεχίζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Ν. Κουρής επεσήμανε ότι «η Alterna messinia πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, συνεργάζεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και βρίσκει θετική ανταπόκριση από τους δήμους, στην προσπάθεια να προβάλουμε τον τόπο». Ενημέρωσε ότι παρόμοια παρουσίαση θα γίνει ακόμα στην Κυπαρισσία, την Πύλο και την Καρδαμύλη και παρατήρησε πως «είναι ενιαίο brand name η Μεσσηνία».

Η εντεταλμένη για τον τουρισμό στη Μεσσηνία περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα ανέφερε ότι η Alterna δημιούργησε κλάστερ επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και παρατήρησε πως με την προσπάθεια αυτή θα επιτευχθούν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενίσχυση της απασχόλησης και κατ’ επέκταση τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Γ.Σ.