Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 14:46

Το 5ο Σχολείο Τουρισμού από 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου

Το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, στο πολυδύναμο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort. Η διοργάνωση τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Σχολείου Τουρισμού είναι ελεύθερη, χωρίς κόστος, και ανοιχτή σε όλους.

Πρόκειται άλλωστε για μια ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλία, μη κερδοσκοπικού χαρακτηρα, η οποία προέκυψε όταν άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης, αποφάσισαν να δράσουν αντιλαμβανόμενοι τις πραγματικές τις ανάγκες στον συγκεκριμένο τομέα. Οπως αναφέρουν οι ίδιοι στη σχετική σελίδα τους στο fb, στόχος τους είναι να καλύψουν το κενό που αφήνει το κράτος στην τουριστική εκπαίδευση, αλλά και για να δώσουν τη δυνατότητα σε νέους και παλαιούς συναδέλφους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα μας και να προσαρμοστούν ιδανικότερα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε στη συνέχεια τη στήριξη ενός σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων, συλλόγων, φορέων κι οργανισμών.

Το 1ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2014, συγκεντρώνοντας πάνω από 550 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και εκπαιδευτές υψηλότατου επιπέδου. Το 2ο Σχολείο, που διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2015, καθιέρωσε την οργανωτική και εκπαιδευτική επιτυχία της πρωτοβουλίας, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 650 συμμετοχές και προσφέροντας 35 εκπαιδευτικές ώρες με πλούσια θεματολογία. Τον Νοέμβριο 2015 πραγματοποιήθηκε το 3ο Σχολειο Τουρισμου Καλαματας με πολλές ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες και 600 συμμετοχές, ενώ φέτος τον Απρίλιο διοργανώθηκε και το 4ο Σχολειο με εκατοντάδες συμμετοχές από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την υπόλοιπη Ελλάδα, για μία ακόμη φορά. Εν τω μεταξύ, φέτος τον Μάιο υλοποιήθηκε και η πρώτη περιφερειακή εκδήλωση, με τη διοργάνωση του 1ου Σχολειου Τουρισμου Ναυπλιου στην αίθουσα πολιτισμού «Φουγάρο», ενώ σχεδιάζονται και οι επόμενες ανάλογες κινήσεις (λ.χ. σε Σκιάθο, Λήμνο κ.α.).

Για πληροφορίες: Ναυαρίνου 1, Καλαμάτα, τηλ. 6975-715229.