Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 09:33

Η Μεσσηνία κερδίζει πόντους ως εκδρομικός προορισμός (βίντεο)

 

Ανάσες στην τοπική αγορά δίνουν οι χιλιάδες μαθητές που επισκέπτονται από την περασμένη εβδομάδα τη Μεσσηνία, καθώς ο νομός μετά την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου καθιερώνεται ως προορισμός για σχολικές εκδρομές.

Συγκεκριμένα, αναμένεται δεκάδες πούλμαν να φέρουν στη Μεσσηνία για πρώτη φορά περισσότερους από 20.000 μαθητές. Οι περισσότεροι από αυτούς θα επισκεφθούν την Καλαμάτα, την Αρχαία Μεσσήνη, τη Μάνη, την Πύλο, την Κορώνη, τη Μεθώνη και την Κυπαρισσία. 

Με μαθητές από την Ηλιούπολη συναντήθηκε ο Νίκας 

Μαθητές της Β’ τάξης από το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης, που πραγματοποιούν 3ήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, χθες το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. 

Την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες μαθητές στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών, ενώ ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών - μαθητών αναμένεται να ξεπεράσει τους 20.000.

Στο χθεσινό καλωσόρισμα, ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τα παιδιά που επέλεξαν την Καλαμάτα και τα προσκάλεσε να ξανάρθουν στην πόλη με τους γονείς τους. Παρατήρησε πως η Καλαμάτα είναι μια ενδιαφέρουσα, νεανική πόλη, ανερχόμενη μέσα στην κρίση.

Τα παιδιά από το σχολείο της Ηλιούπολης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Καλαμάτα, αναφέροντας πως είναι ένας κοντινός, οικονομικός κι ελκυστικός προορισμός. Επεσήμαναν πως είναι μια ζωντανή πόλη, με ποδηλατόδρομους και φυσικές ομορφιές. Σημείωσαν ότι την βρήκαν καλύτερη απ’ ό,τι την περίμεναν και δήλωσαν πως θα ξανάρθουν με τους γονείς τους. Καθηγητές μίλησαν με κολακευτικά λόγια για την υποδοχή και τη φιλοξενία του κόσμου και των επαγγελματιών του τουρισμού.

Τα παιδιά από το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης την Κυριακή επισκέφθηκαν την Αρχαία Μεσσήνη και χθες την Πύλο και τη Μεθώνη.

Υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας μοίρασαν χάρτες και κάρτες της πόλης με αξιοθέατα, ενώ ζήτησαν από τα παιδιά να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της πόλης ως τουριστικού προορισμού, στο οποίο μπορούσαν να αναφέρουν και προβλήματα που πιθανώς εντόπισαν ή αντιμετώπισαν.