Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 08:07

Επισκέπτες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν το Πολυλίμνιο αψηφώντας τον κίνδυνο (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τουρίστες από το εξωτερικό κατακλύζουν καθημερινά και το φετινό καλοκαίρι τον παράδεισο του Πολυλιμνίου.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας αψηφούν τη δυσκολία της διαδρομής του μονοπατιού, απολαμβάνουν τη μαγεία από τους καταρράκτες και βουτούν στα παγωμένα νερά των λιμνών. Κάποιοι, κυρίως παιδιά, σκαρφαλώνουν με ρίσκο στα βράχια και κάνουν εντυπωσιακές βουτιές από ψηλά. Είναι άνθρωποι που πηγαίνουν στο Πολυλίμνιο για πρώτη φορά και άλλοι που δεν χορταίνουν τη μοναδική ομορφιά του και το επισκέπτονται κάθε χρόνο, σαν να έχουν κάνει τάμα.

Η περσινή τραγωδία με την 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα, που έχασε τη ζωή της άδικα, όταν έπεσε βράχος και την καταπλάκωσε, δεν έχει πτοήσει τους λάτρεις της περιοχής. Εκτιμούν ότι ήταν περισσότερο η κακιά στιγμή, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε τέτοιον τόπο ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς, με δυσκολίες στην πρόσβαση. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η διαδρομή θέλει προσοχή από τον κάθε επισκέπτη.

Πάντως, οι περισσότεροι από αυτούς που ρωτήσαμε δεν είχαν προσέξει τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί από πέρυσι, μετά την τραγωδία με την κοπέλα από την Πάτρα, οι οποίες ενημερώνουν ότι η διαδρομή είναι επικίνδυνη και ο κάθε επισκέπτης κατεβαίνει με δική του ευθύνη.

Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος από την Αθήνα, με καταγωγή από την Ηλεία, επισκεπτόταν το Πολυλίμνιο για πρώτη φορά. «Εχει άπειρο φυσικό κάλλος. Θα το διαφημίσω 100%», μας είπε. Παρατήρησε ότι θέλει προσοχή η διαδρομή και μας απάντησε ότι δεν είχε ακούσει για το χαμό της κοπέλας από την Πάτρα.

Η Σπυριδούλα Σκούρτη από το Περιστέρι, έμαθε για το Πολυλίμνιο από το αγόρι της κόρης της. «Είναι απίστευτα όμορφο. Αξίζει και θα το συστήσω», μας επεσήμανε. Συμφώνησε πως «θέλει προσοχή», αλλά παρατήρησε ότι «δεν φοβόμαστε, δεν είναι για να φοβάσαι».

Ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος με καταγωγή από το Διαβολίτσι, μας είπε ότι «είναι πανέμορφο, όπως είναι όλη η Μεσσηνία». Παρατήρησε πως «θέλει δουλειά, να φτιαχτεί ο δρόμος πρόσβασης», ενώ για την περσινή τραγωδία εκτίμησε: «Ηταν η κακιά στιγμή, δεν είναι επικίνδυνα».

Η Τούλα Σπαράγγη - Γιαννατσέλη που κατάγεται από την Καλαμάτα και ζει στον Καναδά, επισκεπτόταν το Πολυλίμνιο για 4η φορά. «Μας αρέσει, είναι πολύ όμορφα. Ολη η Ελλάδα είναι όμορφη, είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου».

Η Δήμητρα Κωτσόβουλου με καταγωγή από το Βλάσση και τόπο διακοπών στα Παπούλια, παρατήρησε πως «όλα μου αρέσουν εδώ, η διαδρομή, οι καταρράκτες. Η Μεσσηνία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα όμορφα μέρη». Εκτίμησε πως δεν είναι επικίνδυνα.

Η φίλη της Εύα Καραχάλιου από την Εύβοια, δήλωσε ενθουσιασμένη από το μέρος, από το τοπίο και το νερό. «Θα το ανεβάσω στο Facebook, τέτοια μέρη πρέπει να τα διαφημίζουμε».

Ο Νίκος από το Ξυλόκαστρο και η Νατάσα από την Αθήνα μας επεσήμαναν ότι «ήταν καλύτερα από ό,τι το περιμέναμε και το νερό πιο παγωμένο».

Ο Νίκος από την Αθήνα έμεινε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά, από τους καταρράκτες και τις λίμνες. «Θα το διαφημίσουμε. Τέτοια μέρη δεν πρέπει να τα κρατάς για τον εαυτό σου, πρέπει να τα μοιράζεσαι», μας επεσήμανε. Παρατήρησε, ωστόσο, πως «είναι επικίνδυνο και θέλει προσοχή».