Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 08:49

Ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας Νικ. Κυριακόπουλος στην "Ε": Ταξιδεύοντας στις Κυκλάδες με την “Don Blue Yachting”

Γράφτηκε από την

Τις υπέροχες κρυμμένες παραλίες της Μυκόνου, με τα γαλαζοπράσινα νερά, αποφάσισε να αναδείξει ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας Νίκος Κυριακόπουλος, ξεκινώντας εδώ και λίγα χρόνια την επιχείρηση ενοικίασης σκαφών “Don Blue Yachting”, στη Μύκονο.

Φαντάζει μια ιδανική δουλειά, η οποία όμως έχει πολλές απαιτήσεις, αφού έχει να κάνει με ανθρώπους του διεθνούς τζετ σετ και χρειάζεται διαρκή επαγρύπνηση στα θέματα υψηλής παροχής υπηρεσιών (cruises - boat transfers - tender support - on board events – κρουαζιέρες, μεταφορές με σκάφος, εκδηλώσεις).

- Πώς γεννήθηκε η ιδέα της “Don Blue Yachting” και πώς ένας Μεσσήνιος επέλεξε να τις Κυκλάδες;

Η ιδέα ξεκίνησε από την αγάπη μας για τα ταξίδια. Ξεκίνησα να ταξιδεύω με την μοτοσικλέτα μου σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτός ο τρόπος ταξιδιού με έκανε να συνειδητοποιήσω πως κάθε μέρος διαθέτει ομορφιές που δεν περιγράφονται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Κάποια στιγμή λοιπόν, ενώ βρισκόμουν διακοπές σε ένα νησί του Αιγαίου, έκανα μια εκδρομή με σκάφος, ανακαλύπτοντας ομορφιές και μέρη που δεν θα τα γνώριζα, αν δεν επέλεγα τον συγκεκριμένο τρόπο.

Για αρκετό καιρό ταξίδεψα σε διάφορα ελληνικά νησιά, επισκεπτόμενος σημεία που με εντυπωσίαζαν και με έκαναν να αγαπήσω τη θάλασσα ακόμα περισσότερο. Οι Κυκλάδες, και ειδικότερα η Μύκονος, αποτέλεσαν το ιδανικότερο σημείο για να υλοποιήσω αυτό που είχα σκεφτεί.

- Τι ρόλο έπαιξε η γραφειοκρατία και οι μικροαγκυλώσεις στο ξεκίνημα; Πώς δέχτηκαν οι ντόπιοι έναν Μεσσήνιο που ήρθε να επιχειρήσει στο νησί τους;

Σε οποιοδήποτε ξεκίνημα υπάρχουν δυσκολίες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Φυσικά και υπήρξε αρκετή γραφειοκρατία και μικροαγκυλώσεις στο ξεκίνημα. Εχω συνειδητοποιήσει πως χρειάζεται υπομονή και επιμονή σε ό,τι θέλεις να κάνεις, και γι’ αυτό δεν απογοητεύομαι. Η Μύκονος διαθέτει περισσότερα από 50 χρόνια τουριστική ιστορία. Οπως γίνεται αντιληπτό, έχουν δραστηριοποιηθεί εκεί επαγγελματικά χιλιάδες άνθρωποι. Οι περισσότεροι Μυκονιάτες, αλλά και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, είναι επιχειρηματίες. Πέρα από τον αναμενόμενο βαθμό τοπικισμού που υπάρχει, σε γενικές γραμμές είναι άνθρωποι ανοιχτοί και πρόθυμοι να συνεργαστούν με έναν νέο επιχειρηματία, που σέβεται τον τόπο τους και είναι σοβαρός, συνεπής, και φερέγγυος. Χρειάζεται όμως χρόνος για να σε εμπιστευτούν.

- Στη Μεσσηνία πιστεύετε ότι θα υπάρξει ποτέ το έδαφος για να έρθουν επιχειρήσεις που παρέχουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες;

Φυσικά και υπάρχει έδαφος! Η Μεσσηνία διαθέτει πλούσιο γεωγραφικό ανάγλυφο και ακτογραμμή, προσφέροντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να απολαύσουν πλήθος διαφορετικών δραστηριοτήτων. Διαθέτει νησιά αλλά και μη προσβάσιμες παραλίες, με απίστευτη ομορφιά. Η «τουριστική ηλικία» της είναι μικρή, γεγονός που αιτιολογεί την μικρή ακόμα αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Ωστόσο ο γεωγραφικός της πλούτος εγγυάται την προοπτική μεγάλης τουριστικής εξέλιξης.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, οι οικονομικοί πόροι της Μεσσηνίας προέρχονταν αποκλειστικά από τα γεωργικά προϊόντα της. Οσο περνάει ο καιρός, ο τουρισμός αποκτά σημαντική θέση - και όπως είναι αναμενόμενο, οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα αυτό αναβαθμίζονται.

- Τι διαφορές παρουσιάζουν οι επισκέπτες της Μυκόνου, σε σχέση με τους τουρίστες σε άλλες λιγότερο προβεβλημένες περιοχές;

Η Μύκονος αποτελεί ένα νησί παγκοσμίως γνωστό. Μη σας φανεί παράξενο κάποιος ξένος να γνωρίζει τη Μύκονο και να μην ξέρει πως βρίσκεται στην Ελλάδα. Η φήμη της είναι μεγάλη, και σε αυτό παίζει ρόλο η μακρά πορεία της στο χρόνο. Καθοριστικό στοιχείο αποτέλεσε η ιδιοσυγκρασία των κατοίκων που κατά τη δεκαετία του ‘60 ήταν πολύ φιλόξενοι και ανοιχτοί προς τους τουρίστες, σε σχέση με άλλα νησιά. Φυσικά, διαθέτει ανεπανάληπτο τοπίο και παραλίες που δεν συναντάς σε άλλο μέρος. Ταυτόχρονα, η τουριστική αυτή εξέλιξη έχει δημιουργήσει και υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών, γεγονός που ελκύει επισκέπτες με τις ανάλογες απαιτήσεις. Σε γενικές γραμμές το νησί μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

- Οι πελάτες σας επιλέγουν τη Μύκονο παραπάνω από μία φορά για διακοπές; Αν ναι, τι διαφορετικό επιδιώκουν να γνωρίσουν κάθε φορά;

Φυσικά, πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού το επιλέγουν παραπάνω από μια φορά. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την υπηρεσία μας κάθε φορά που επισκέπτονται την Μύκονο. Αυτό ήταν και το στοίχημα για εμάς: να τους προσφέρουμε μια εναλλακτική εικόνα της περιοχής, που οι περισσότεροι δεν έχουν φανταστεί πως υπάρχει. Αυτό τους εντυπωσιάζει!

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τις γνωστές παραλίες με τα διάσημα clubs που φιλοξενούν. Δεν γνωρίζουν όμως πως σε μικρή απόσταση υπάρχουν παρθένες παραλίες, ερημικές, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τοπία ανεπανάληπτα. Αυτά τα μέρη μπορεί να τα επισκεφτεί κάποιος με την παρέα του με σκάφος και να ζήσει μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία. Επιπλέον, η Μύκονος, καθώς βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων, αποτελεί το καλύτερο σημείο προκειμένου ο επισκέπτης να γνωρίσει τη γειτονική Πάρο, την Αντίπαρο, τη Νάξο αλλά και τα Κουφονήσια, κάνοντας μια μονοήμερη ιδιωτική κρουαζιέρα.

Κένταλ Τζένερ

 

- Ποιες είναι οι πιο περίεργες απαιτήσεις που είχαν ποτέ φιλοξενούμενοι στα σκάφη σας;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια περίεργη απαίτηση. Η ποιότητα παροχής των υπηρεσιών μας είναι υψηλή, ικανοποιώντας με το παραπάνω ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Οι περισσότεροι θέλουν να νιώσουν χαλάρωση, ξεγνοιασιά, και να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο και τη θάλασσα.

Λίντζι Λόχαν

- Οι διεθνείς προσωπικότητες (Λίνζι Λόχαν, Κένταλ Τζένερ, Αντριάνα Λίμα) πώς είναι από κοντά; Τι είναι αυτό που αγαπούν στην Ελλάδα;

Κάθε πελάτης μας είναι για εμάς μοναδικός, είτε είναι προβεβλημένος είτε όχι. Αντιμετωπίζεται με τον ίδιο σεβασμό. Απαντώντας σε αυτό που με ρωτάτε, θα πω πως σε γενικές γραμμές είναι άνθρωποι που επιθυμούν διακριτικότητα. Καθένας τους αγαπά την Ελλάδα για διαφορετικούς λόγους. Αρκετοί επιλέγουν τη Μύκονο για την αίγλη, τη διασκέδαση, τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες, το φαγητό... Το κοινό όμως στοιχείο που αγαπούν όλοι είναι ο καταγάλανος ουρανός, ο λαμπερός ήλιος και τα νερά του Αιγαίου.

 

Αντριάνα Λίμα

 

“Don Blue Yachting”

Οπως γίνεται γνωστό από το https://donblue.gr:

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από φουσκωτά σκάφη χωρητικότητας 9-18 ατόμων, αλλά και σκάφη με δυνατότητα διαμονής σε αυτά. Η “Don Blue Yachting” προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς την ομορφιά των Κυκλάδων με ένα διαφορετικό τρόπο. Τα νησιά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, παρέχοντας την δυνατότητα μετάβασης από το ένα στο άλλο, ακόμα και αυθημερόν. Προσφέρεται έτσι η επιλογή να ταξιδέψει κανείς σε μέρη, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με σκάφος. Η μεγάλη ποικιλομορφία των ακτών προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Παραλίες βραχώδεις ή αμμώδεις, σε μικρούς ή μεγάλους όρμους, με βλάστηση ή άνυδρες, ερημικές ή κοσμικές, διαθέτοντας πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Η μοναδική στο είδος κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, κουλτούρα, κουζίνα και φιλοξενία αποτελούν συνήθως τα σημαντικότερα κριτήρια της επιλογής των Κυκλάδων ως τουριστικό προορισμό. Εχουν σχεδιαστεί 15 προτεινόμενες διαδρομές που καλύπτουν το σύνολο του συμπλέγματος, συμπεριλαμβάνοντας εκτός από τα νησιά και αρκετές βραχονησίδες που διαθέτουν μοναδικής ομορφιάς παρθένες παραλίες, κολπίσκους, θαλάσσιες σπηλιές, κ.ά. Εκτός από την επίσκεψη και την περιήγηση σε άλλα νησιά, μπορεί κανείς να συνδυάσει την θάλασσα και τα σκάφη σε διάφορες εκδηλώσεις όπως wedding, birthday, bachelor, sunset party, corporate events, team building events...