Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 09:06

Μεσσηνία: Ολοκληρώνεται η κατασκευή ξενοδοχείου στην Αρτεμισία - Θα λειτουργήσει από το καλοκαίρι

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του ξενοδοχείου "Δένθις" στην Αρτεμισία, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι.

Ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Παυλάκος ξενάγησε την "Ε" στα 9 δωμάτια δυναμικότητας 24 κλινών, στο εστιατόριο - μπαρ και στη θερμαινόμενη πισίνα με υδρομασάζ που θα λειτουργεί δώδεκα μήνες το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο θα διαθέτει και δωμάτιο για ΑμεΑ, καθώς και μίνι γυμναστήριο.

Ο κ. Παυλάκος μιλώντας για το επιχειρηματικό του σχέδιο είπε στην "Ε":

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην περιοχή. Εδώ παίζαμε μπάλα, τσοκαρία, και κάναμε τσουλήθρα. Ήταν ακόμη χωματόδρομος. Φτωχή, πυκνοκατοικημένη περιοχή με τον κλήρο που ανήκε σε κάθε οικογένεια έως τη δεκαετία του 1970. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα δεν υπάρχει οικογένεια, και στα 6 χωριά, που να μην έχει σπίτι στην Καλαμάτα. Οι καταγόμενοι από τα χωριά έρχονται περισσότερο στο πατρικό σπίτι ως παραθεριστές - εκδρομείς και όχι σαν μόνιμοι κάτοικοι. Με αυτή την πραγματικότητα, η συγκεκριμένη επένδυση επιθυμεί να αναδείξει τον μοναδικό ορεινό όγκο της Μεσσηνίας ως τουριστικό προορισμό, ως την ορεινή Μεσσηνία.

Αυτός ο όρος, «ορεινή Μεσσηνία», θα πρέπει να αποτυπωθεί πρώτα απ' όλα στους σχετικούς φορείς του νομού μας, κατ' επέκταση στην Πελοπόννησο, σε όλη την Ελλάδα – ώστε η ορεινή Μεσσηνία, δηλαδή αυτή εδώ η περιοχή με τις πανύψηλες διαδοχικές βουνοκορφές του Ταϋγέτου, να ενταχθεί στους παγκόσμιους χάρτες και τουριστικούς προορισμούς, προσελκύοντας επισκέπτες όλο το χρόνο, απ' όλο τον κόσμο».

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Για τον επιχειρηματικό του στόχο ο κ. Παυλάκος μας είπε: «Το ξενοδοχείο μας επιθυμούμε να αποτελέσει το εφαλτήριο, την εστία, το σημείο εκκίνησης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες ποικίλων μορφών. Ήδη έχουν ξεκινήσει διάφορες δραστηριότητες περιβαλλοντικού περιεχομένου σε όλα τα χωριά μας. Αυτός ο πανέμορφος φιδίσιος δρόμος, που ενώνει 2 πρωτεύουσες, να γίνει δρόμος με πράσινο αποτύπωμα στους διεθνείς χάρτες, καθώς και τα μονοπάτια του βουνού μας να καταγραφούν στους σχετικούς οδηγούς».

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ξενοδοχείου "Δένθις" ο επιχειρηματίας ανέφερε:

«Το ξενοδοχείο μας θα παρέχει υπηρεσίες χειμώνα - καλοκαίρι, σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες. Είτε με χιόνι και κρύο είτε με αέρα, καύσωνα και βροχή… υπόσχεται μία άνετη διαμονή για κάθε φιλοξενούμενο, καθώς και ανάλογη εξυπηρέτηση σε κάθε επισκέπτη. Σε αυτό συντελούν η θερμαινόμενη πισίνα μας με το υδρομασάζ, το μίνι γυμναστήριο, το ευρύχωρο εστιατόριό μας με τις επιλεγμένες γεύσεις του συνεργάτη μας Χρήστου Κουμάντου.

Το καφέ-μπαρ του ξενοδοχείου, εκτός από την ελκυστική μουσική, θα χαρίζει και απόλαυση όσον αφορά τα ποτά και τον καφέ, που θα προετοιμάζονται υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Μπουσούνη.   

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις ξαπλώστρες της πισίνας μας ακόμη και κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο, με θαλπωρή.

Το ειδικό δωμάτιό μας για ανθρώπους με αναπηρία δίνει την ευκαιρία και ίσα δικαιώματα σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.

Στο σαλόνι του ξενοδοχείου μας θα μπορούν οι επισκέπτες να οργανώσουν την περιπλάνησή τους στο βουνό, μία αναρρίχηση, πεζοπορίες, ποδηλατάδα, μία εξόρμηση με 4Χ4 και moto cross. Έτσι, θα συνδυάσουν τη διαμονή τους βιώνοντας εμπειρίες μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στην καρδιά του Ταϋγέτου.

Το προσωπικό μας με ευγένεια και χαμόγελο θα υποδέχεται τους φιλοξενούμενους και τους επισκέπτες, φροντίζοντας όταν αποχωρούν να είναι ενθουσιασμένοι, με εκπληρωμένες τις προσδοκίες τους και με την επιθυμία να μας ξανάρθουν.

Τα ευρύχωρα, διαφορετικού τύπου δωμάτιά μας, με τα προσεγμένα έπιπλα και τα ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά ύπνου, θα χαρίσουν αναζωογονητικές βραδιές στους φιλοξενούμενούς μας».

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο κ. Παυλάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του:

«Επειδή τίποτα δεν πραγματοποιείται εύκολα ή τυχαία, να εκφράσω ένα “ευχαριστώ”. Ευχαριστώ διπλά τους συνεργάτες μου: τη Flexus, τον Αργύρη Κακαλέτση, τον διακοσμητή Βαγγέλη Σαραντόπουλο, τον μηχανολόγο Αλέξη Τσάλο, τον υπερεργολάβο Παναγιώτη Χελά και τον Γιάννη Κουντάνη για την αδιάκοπη επιστασία του, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτό που πριν από 3 χρόνια ξεκίνησα και σήμερα μαζί τους έχει τη μορφή που βλέπετε.

Επίσης, ένα “ευχαριστώ” σε όλους τους εργαζομένους που βοήθησαν να πάρει σάρκα και οστά το ξενοδοχείο, και τους καλώ να πιούμε μαζί ένα ποτηράκι στα εγκαίνια του ξενοδοχείου μας.

Ο πρώτος στόχος ήταν να μπουν τα θεμέλια. Ο δεύτερος στόχος είναι μαζί με πολλούς άλλους φορείς και επενδυτές να δημιουργήσουμε τις υποδομές για τον προορισμό της ορεινής Μεσσηνία. Ορεινή Μεσσηνία: Εδώ είμαστε τώρα».