Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 09:24

Καλαμάτα: Στο 72% η πληρότητα καταλυμάτων Airbnb - Ικανοποιητική αναμένεται η κίνηση των Χριστουγέννων

 

Οι προκρατήσεις καταλυμάτων Airbnb για τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα αγγίζουν το 72% ενώ τα ξενοδοχεία έχουν ακόμα μεγάλο αριθμό διαθέσιμων κλινών.

Στην υπόλοιπη Μεσσηνία περιορισμένη διαθεσιμότητα κλινών υπάρχει μόνο σε Μεθώνη, Γιάλοβα, Φοινικούντα και Καρδαμύλη όπου είναι κλειστές οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες ενώ στους υπολοίπους προορισμούς υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλά διαθέσιμα δωμάτια για τα Χριστούγεννα.

Στην Πελοπόννησο σύμφωνα με ρεπορτάζ (φωτογραφία) της euro2day.gr για τα καταλύματα που διατίθενται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb «Μεγάλη κινητικότητα σημειώνεται στα Καλάβρυτα, όπου οι κρατήσεις αγγίζουν το 92% για τα Χριστούγεννα και το 97% για την Πρωτοχρονιά. Ισχυρή είναι η ζήτηση και για τα Τρίκαλα Κορινθίας, με την εγγύτητά τους στην Αθήνα να αποτελεί σημαντικό ατού για την προσέλκυση των ταξιδιωτών. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η πληρότητα για τα Χριστούγεννα αγγίζει το 95%, ενώ για την Πρωτοχρονιά το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 92%. Έντονη ζήτηση καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις κρατήσεις στη Δημητσάνα, στο Λεβίδι, στη Στεμνίτσα και στα Λαγκάδια να κυμαίνονται από 80% έως και 100% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.» 

Στη Μεσσηνία σύμφωνα με έρευνα της «Ε» στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα booking.com δεν έχει διαθέσιμο δωμάτιο το 86% των καταλυμάτων της Μεθώνης, το 75% της Γιάλοβας, το 73% της Φοινικούντας και το 72% της Καρδαμύλης. Σε όλους τους υπόλοιπους προορισμούς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια για τα Χριστούγεννα.

Θ.Λ.