Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 08:47

Αφιέρωμα της Daily Mail για τα κρυφά “διαμάντια” της Ελλάδας: “Ταξιδέψτε στη Μάνη μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας”

Τη χερσόνησο της Μάνης ως εναλλακτικό προορισμό προτείνει η Daily Mail σε αφιέρωμα της σχετικά με τα κρυφά «διαμάντια» της Ελλάδας τα οποία χαρακτηρίζει ιδανικά μέρη για ήσυχες διακοπές.

Οπως τονίζεται, η Ελλάδα, προσφέρει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία σε όλο τον κόσμο -και παραλίες για τις οποίες θα έκανε τα πάντα κάποιος για να φτάσει εκεί- χωρίς να παραλείπονται οι υπέροχες γεύσεις της, όπως οι σαλάτες. Το μειονέκτημα όμως, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, είναι πως οι τουρίστες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν την καλοκαιρινή περίοδο τους διάσημους προορισμούς όπως την Κρήτη, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, η χώρα έχει πολλά κρυμμένα… διαμάντια για να ανακαλύψει κανείς. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει οκτώ εναλλακτικούς προορισμούς, όπου δε θα χρειαστεί δώσετε τη «μάχη» της ξαπλώστρας.

Για τη χερσόνησο της Μάνης, η συντακτική ομάδα υπογραμμίζει συγκεκριμένα: «Συχνά οι τουρίστες προτιμούν τα νησιά. Ομως η Μάνη, έχει “μερικά από τα πιο δραματικά και ποικίλα τοπία” και εξακολουθεί να είναι “θαυμάσια ανεξερεύνητη”. Αυτό αναφέρει το Lonely Planet, προσθέτοντας πως η “άγρια, τραχιά περιοχή” προσφέρει πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες περιπέτειες, από τους «απότομους πρόποδες των βουνών του Ταϋγέτου, μέχρι τους παρθένους παράκτιους όρμους, και από τα μικροσκοπικά χωριά που φωλιάζουν ανάμεσα σε ελαιώνες, τα οποία συνδέονται με περιπατητικά μονοπάτια, μέχρι τα άγονα τοπία στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, γεμάτα με εγκαταλελειμμένους πέτρινους πύργους».

Μάλιστα, προτρέπει τους αναγνώστες της να “πετάξουν” στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και στη συνέχεια να πάρουν λεωφορείο ή ταξί για τη Μάνη. Δείτε περισσότερα στο travel.eleftheriaonline.gr.