Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 08:10

Παραλία Καλαμάτας: Εκδήλωση έναρξης της τουριστικής περιόδου

 

Σε εκδήλωση συμβολικού χαρακτήρα για την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου και πρόσκλησης στον κόσμο να επισκεφθεί την Καλαμάτα, εξελίχθηκε η χθεσινή αυτοψία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου στο υπό διαμόρφωση πάρκινγκ στην Παραλία, πίσω από την εκκλησία της Ανάστασης και η ταυτόχρονη παρουσία εκπροσώπων φορέων του τουρισμού (εστίασης, αναψυχής και διαμονής).

Και αυτά έγιναν με αφορμή την ανάρτηση των Γαλαζιών Σημαιών σε 4 ακτές του δήμου, στην Ανατολική Παραλία στην Ανάσταση και στο τέρμα Ναυαρίνου, στο Αλμυρό της Βέργας και στη Μικρή Μαντίνεια. Υπό καθεστώς αξιολόγησης για Γαλάζια Σημαία βρίσκεται φέτος και η ακτή στον Κορδία, στη Δυτική Παραλία.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ότι “ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο, όμορφο με ανθρώπους φιλόξενους. Έναν τόπο που αξίζει πραγματικά να δουλέψουμε σκληρά για να τον αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο. Και αυτό κάνουμε».

Με αφορμή την ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών, επεσήμανε ότι η Καλαμάτα διαθέτει πεντακάθαρες παραλίες (πραγματοποιούνται έλεγχοι ανά 15 ημέρες σε 15 σημεία του παραλιακού μετώπου του δήμου), ναυαγοσωστική κάλυψη μέσω 12 ναυαγοσωστικών πύργων και δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα, μέσω των seatrac που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν.

Οσον αφορά τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, αναφέρθηκε στους δύο χώρους στάθμευσης που διαμορφώθηκαν (Ναυαρίνου κοντά στην Καρακούση και στο Στάδιο), σε αυτόν που ετοιμάζεται πίσω από την Ανάσταση και σε κείνον στο λιμάνι (τέρμα Φαρών), συνοψίζοντας ότι “για την παραλία φέτος διαθέτουμε πάνω από 500 δωρεάν θέσεις στάθμευσης”.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε, επίσης, για τις συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί στην παραλία, αναφέροντας ότι “η παραλία είναι προτεραιότητα για εμάς. Γίνονται πάρα πολλές δράσεις, σε συνεργασία και με τους επαγγελματίες, καθώς η παραλία διαφημίζει, αλλά και φέρνει πλούτο στην πόλη μας”.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του τουρισμού κάλεσαν τον κόσμο να επισκεφθεί την Καλαμάτα, να απολαύσει τις ομορφιές της περιοχής, τις γεύσεις αλλά και τα πεντακάθαρα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Ο γ.γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Πατριαρχέας, οι πρόεδροι του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας και το μέλος του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας Γιώργος Τσιγαρίδης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο παραλιακό μέτωπο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αξία της συνεργασίας όλων των φορέων. Παράλληλα, κατέθεσαν προτάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής.

Το δικό τους κάλεσμα απηύθυναν, εστιάζοντας την παραλία της πόλης, ο αρμόδιος για τον τουρισμό αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.