Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 11:45

WorldAtlas: Κορώνη και Πύλος στις πιο όμορφες μικρές πόλεις σύμφωνα με την γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα

Τις οκτώ πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ελλάδας παρουσιάζει μέσα από πρόσφατο άρθρο του το WorldAtlas.

Η γνωστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα με 200.000 ακόλουθους στο facebook από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, έφτιαξε μια λίστα για τους ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν τα κρυμμένα «διαμάντια» της χώρας, με τη Μεσσηνία να «πρωταγωνιστεί» σε αυτή, καθώς καταλαμβάνει δύο θέσεις.

Πρόκειται για την Κορώνη και την Πύλο, μέρη για τα οποία η συντακτική ομάδα της διεθνούς ταξιδιωτικής πλατφόρμας αναφέρεται με κολακευτικά λόγια, παραπέμποντας τους αναγνώστες της να τα επισκεφτούν με την πρώτη ευκαιρία. «Η Ελλάδα, γνωστή για την αρχαία ιστορία της, τα μεγάλα νησιά και την εξαιρετική κουζίνα της, φιλοξενεί επίσης πολλές γραφικές μικρές πόλεις που συχνά επισκιάζονται από τη λάμψη και τη γοητεία των πιο διάσημων πόλεων της. Αυτά τα κρυμμένα διαμάντια, μακριά από τα τουριστικά πλήθη, προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε μοναδικές στιγμές» τονίζεται στην εισαγωγή.

«ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ»

Οπως σημειώνει το WorldAtlas, το σκηνικό της Κορώνης μπορεί να συναγωνιστεί οποιαδήποτε παραθαλάσσια πόλη στην Ελλάδα. «Η υπέροχη τοποθεσία του, με πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, μαρτυρά σιωπηλά ένα ιστορικό παρελθόν που έχει τις ρίζες του στη βυζαντινή εποχή. Οι επισκέπτες θα μαγευτούν από τα σοκάκια με τις υπέροχες βουκαμβίλιες, που τους οδηγούν σε γραφικές πλατείες όπου ο χρόνος μοιάζει σαν να έχει σταματήσει» υπογραμμίζει το αφιέρωμα, προσθέτοντας πως σε απόσταση αναπνοής, υπάρχουν οι παραλίες Ζάγκα και Μεμί με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που συμπληρώνουν τη σαγηνευτική γοητεία της πόλης.

«ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ»

Σχετικά με την Πύλο, γίνεται λόγος για ένα στολίδι δίπλα στο λιμάνι με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. «Το κάστρο του Νιόκαστρου αποτελεί απόδειξη της στρατηγικής του σημασίας ανά τους αιώνες» τονίζεται, προσθέτοντας η συντακτική ομάδα πως η κεντρική πλατεία διαθέτει πολλές καφετέριες όπου οι ντόπιοι απολαμβάνουν το τσίπουρο και τους μεζέδες τους. «Σε κοντινή απόσταση, η παρθένα παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, με το σχήμα του ελληνικού γράμματος Ωμέγα, προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο. Η παρακείμενη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, ένας φυσικός βιότοπος για διάφορα είδη πουλιών, γιγαντώνει ακόμα περισσότερο το “μείγμα” ιστορίας και φύσης της Πύλου, καθιστώντας την απαραίτητη για κάθε ελληνική οδύσσεια» επισημαίνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο travel.eleftheriaonline.gr.