Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 12:19

Ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ για την Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρίσκονται σήμερα εκπρόσωποι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), οι οποίοι -μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο- έφθασαν στις 7 το πρωί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με το υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia».

 

Η στάση του κλιμακίου του ΡΙΚ στην Καλαμάτα γίνεται στο πλαίσιο της δημιουργίας σειράς ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα -με θέμα «Γεύση και άρωμα Ελλάδας»- που το δημόσιο κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι θα αρχίσει να προβάλει φέτος τον Σεπτέμβριο.

Οι Κύπριοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί επισκέφθηκαν  στις 9.30 το πρωί το Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ, που γίνεται σε συνεργασία με την Salamis Cruises Lines, περιλαμβάνει θέματα, αφ’ ενός για τον θρησκευτικό τουρισμό και αφ’ ετέρου για τον τουρισμό γενικού ενδιαφέροντος.

 

Το «Salamis Filoxenia», που κατέπλευσε στις 7 το πρωί στην Καλαμάτα, προερχόμενο από την Πάτρα και θα αποπλεύσει για Ρόδο στις 2 το μεσημέρι, φιλοξενεί 386 επιβάτες, από τους οποίους οι 352 είναι Κύπριοι και οι υπόλοιποι Βρετανοί, Αυστραλοί και Βούλγαροι.