Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 16:45

Γνωμοδότηση για το πεντάστερο "Grace" στη Βελίκα

Την προσεχή Δευτέρα θα γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης  για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων στη Βελίκα.

Οπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος το Σώμα στην προχθεσινή συνεδρίαση, πρόκειται για ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα, το οποίο θα κτιστεί στην παραλία της Βελίκας, στο κτήμα Εμπειρίκου - Κουμουνδούρου. Το συγκρότημα θα διαχειρίζεται η εταιρεία "Αλκίνοος Α.Ε." και εκτός του ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 266 κλινών, θα περιλαμβάνει ακόμη 19 επιπλωμένες κατοικίες 3 έως 5 δωματίων και συνεδριακό κέντρο 300 ατόμων. Επίσης, θα διαθέτει κέντρο θαλασσοθεραπείας και αναζωογόνησης. 

Σύμφωνα λοιπόν με την ΜΠΕ που έχει κατατεθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η τουριστική μονάδα θα έχει έκταση 261 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο κ. Ξαρχάκος, η επένδυση είναι απολύτως συμβατή με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον τουρισμό και με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεσσήνης. Το συγκρότημα θα διασχίζει το ρέμα "Τυφλού" και όπως επισημαίνεται στη μελέτη, «η περιοχή της Μεσσηνίας θεωρείται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ως προς το φυσικό της τοπίο, την πολιτιστική της κληρονομιά, την ιστορία της και τους φυσικούς της πόρους. Ο συνδυασμός των παραπάνω και η πλεονεκτική της θέση από άποψη πρόσβασης αναδεικνύουν την ευρύτερη περιοχή σε περιοχή ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια τουριστικής ανάπτυξης».

Τέλος, η ΜΠΕ αναφέρει ότι «λοιπές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του καταλύματος θα είναι παιδικές πισίνες, παιδική χαρά, σιντριβάνια, γήπεδα τένις, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και όλα τα βοηθητικά κτήρια εξωτερικών αποδυτηρίων και WC και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων».

Ν.Κ.