Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 13:36

Πτήση της Aegean Καλαμάτα - Βηρυτός

«Κατ’ αρχήν συμφωνία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για απευθείας πτήση γραμμής της Aegean για πρώτη φορά από την Βηρυτό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας» δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε ανακοίνωσή της - απολογισμό για τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ΙΒΤ.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια κάνει λόγο για «συμφωνία με τον μεγαλύτερο τουρ οπερέιτορ της Γαλλίας Thalasso1 να αναπτύξει πρόγραμμα 25.000 Γάλλων τουριστών σε όλη την Πελοπόννησο τα επόμενα χρόνια». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, «η περιφερειακή αρχή, από την πλευρά της, δεσμεύθηκε για μια σειρά από δράσεις, ξεκινώντας από τη διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης 150 Γάλλων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, τον Μάιο σε συνδυασμό με την πρώτη απευθείας πτήση Παρίσι-Καλαμάτα».

Οσον αφορά το «άνοιγμα» στη Μέση Ανατολή, η Περιφέρεια αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «επιτεύχθηκε συμφωνία, με άμεσα αποτελέσματα για τον εισερχόμενο τουρισμό της Πελοποννήσου, με τουρ οπερέιτορ του Λιβάνου και η κατ’ αρχήν συμφωνία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για απ’ ευθείας πτήση γραμμής της Aegean, για πρώτη φορά, από την Βηρυτό προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αρχικός στόχος είναι μια πτήση την εβδομάδα προς Καλαμάτα για τους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δεσμεύθηκαν για σειρά δράσεων με στόχο την προβολή της Πελοποννήσου στη Βηρυτό, με πρώτη τη διενέργεια εκδήλωσης παρουσίασης σε 100 προσκεκλημένους δημοσιογράφους και τουρ οπερέιτορ της περιοχής. Η συγκεκριμένη συμφωνία εντάσσει την Πελοπόννησο στις νέες δυναμικές αγορές  της Μέσης Ανατολής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τουριστικού γραφείου της Καλαμάτας που έκλεισε σημαντική συμφωνία για εισερχόμενο τουρισμό από την περιοχή του Ιράν».

Παράλληλα, η Περιφέρεια αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, ότι οι εκπρόσωποί της, «σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο ήρθαν σε επαφή με 15 Γερμανούς τουρ οπερέιτορ από το Attica Reisen, τη Meeting Point, το RDK touristik, το DER Touristik, το Studiosus Reisen, τα Alpin Tour κ.ά. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παραδοσιακής αγοράς της Γερμανίας και τη σύναψη επαγγελματικών επαφών συμφωνήθηκε η διενέργεια ταξιδιού εξοικείωσης στην Πελοπόννησο, τον Σεπτέμβριο, με την συμμετοχή 20 Γερμανών τουρ οπερέιτορ και τη διενέργεια b2b συναντήσεων με επιχειρηματίες τουρισμού της Πελοποννήσου. Σε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Thomas Cook Ευρώπης αποφασίστηκε η αποστολή ειδικού προσωπικού στην Πελοπόννησο για την δημιουργία νέου τουριστικού προϊόντος» προστίθεται, επίσης, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.