Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 08:16

Mε το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος": Οικονομικό ταξίδι Καλαμάτα - Κρήτη

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20 του μήνα ξεκινά τα δρομολόγια για την Κρήτη το "Βιτσέντζος Κορνάρος", της Lane Sea Lines. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 12.45 μετά τα μεσάνυχτα από το λιμάνι της Καλαμάτας με πρώτο σταθμό τα Κύθηρα, όπου θα ξεφορτώσει, θα φορτώσει και θα φύγει γύρω στις 6.30 το πρωί για τον τελικό προορισμό του, το Καστέλι της Κρήτης, για να δέσει στο λιμάνι του στις 10.30 το πρωί.

Το δρομολόγιο της Lane Sea Lines, θυγατρικής της ΑΝΕΚ, θα είναι εβδομαδιαίο και την πρακτόρευση ανέλαβε το γραφείο Euroline Shipping & Cargo Ltd - Σταύρος Μπακολιάς, που μέσα στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει πρακτορείο και στην Καλαμάτα, στην οδό Ψαρών 150. Οι υπεύθυνοι του γραφείου με τους οποίους μιλήσαμε, εγγυώνται ένα ταξίδι πολύ πιο οικονομικό απ' ό,τι να έπαιρνε κάποιος το καράβι από τον Πειραιά για να πάει στα Χανιά. Οπως είπαν, η οικονομική θέση για την Κρήτη με το "Βιτσέντζος Κορνάρος" θα κοστίζει 29 ευρώ και για τα Κύθηρα (όπου θα φτάνει 6.15 το πρωί) 24 ευρώ. Η τετράκλινη καμπίνα κοστίζει 57 ευρώ για Κρήτη και 33 ευρώ για Κύθηρα. Αν θέλει κάποιος να πάρει το αυτοκίνητό του, θα του κοστίσει 83 ευρώ για Κρήτη και 75 ευρώ για τα Κύθηρα.

Η ώρα άφιξης του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, για να φορτώσει πριν αναχωρήσει για το πρώτο του ταξίδι φέτος το καλοκαίρι, αναμένεται στις 12.15 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20 Ιουνίου.

Ν.Κ.