Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 17:15

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του «Βιτσέντζος Κορνάρος» (φωτογραφίες και βίντεο)

Τα φετινά δρομολόγια σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη -την Κίσσαμο Χανίων ειδικότερα- ξεκίνησαν μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20 προς Κυριακή 21 Ιουνίου, με τον κατάπλου στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας του οχηματαγωγού «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ, θυγατρικής της ΑΝΕΚ.

Το πλοίο, που έφτασε στην Καλαμάτα περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αποβίβασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα 56 άτομα, 4 φορτηγά, 11 Ι.Χ. και 2 μοτοσυκλέτες. Με προορισμό την Κρήτη, από την Καλαμάτα επιβιβάστηκαν 53 άτομα, 3 φορτηγά, 9 Ι.Χ. και 2 μοτοσυκλέτες.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Αρκετός ήταν και ο κόσμος που περίμενε στο λιμάνι την άφιξη του καραβιού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα -με το δρομολόγιό του, κάθε Σάββατο νύχτα- να συνδέεται η Μεσσηνία με την Κρήτη, με τιμές ιδιαίτερα χαμηλές, καθώς για τους επιβάτες ξεκινούν από 24 ευρώ στο κατάστρωμα και φθάνουν μέχρι 50 ευρώ για καμπίνα, ενώ για τα οχήματα το ναύλο κυμαίνεται από 19 μέχρι και 74 ευρώ.

Τα φετινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ της Καλαμάτας και της Κισσάμου θα διαρκέσουν μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο -σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του πράκτορα της ΑΝΕΚ Σταύρου Μπακολιά- θα επιδιωχθεί να παραταθούν μέχρι και τον Οκτώβριο.