Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 08:16

Θα ξόδευαν πιο πολλά για τοπικά προϊόντα οι τουρίστες, εάν τα έβρισκαν πιο εύκολα

Περισσότερες ήταν οι αρνητικές από τις θετικές κρίσεις που διατύπωσαν για την Καλαμάτα οι επισκέπτες κρουαζιέρας, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 στους τουρίστες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο «Thomson Majesty», στις 16 του περασμένου Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το κάθε ζευγάρι τουριστών, κατά την 8ωρη παραμονή του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα δαπάνησε κατά μέσο όρο 23 ευρώ. Οπως οι ίδιοι ανέφεραν ωστόσο, «αρκετοί δήλωσαν ότι θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα (έως και 100 ευρώ περισσότερα) για αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα, εάν τα έβρισκαν ευκολότερα».

Οι τουρίστες, ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, εντοπίζουν ως αρνητικά στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης στην Καλαμάτα «το ασθενές σήμα wi-fi σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, τα άδεια μαγαζιά, την έλλειψη υποδομών για άτομα με αναπηρία, την έλλειψη πρασίνου, την κατάσταση των πεζοδρομίων και τα περιττώματα σκυλιών στους δρόμους».

Επίσης, ως κοινά αρνητικά στοιχεία με ανάλογη προηγούμενη έρευνα του Γραφείου, προσδιορίζονται από τους τουρίστες «τα γκράφιτι στους δρόμους, η έλλειψη αρκετών πινακίδων στο κέντρο της πόλης για καθοδήγηση των επισκεπτών - ενώ και τις δύο φορές μια μικρή μερίδα των ερωτηθέντων απάντησε ότι η εξυπηρέτηση στις καφετέριες δεν ήταν ικανοποιητική και ότι οι Καλαματιανοί δε μιλούν άνετα Αγγλικά».

Εξ άλλου, «πολύ σημαντικό ζήτημα αναδεικνύεται, όπως δήλωσαν οι επισκέπτες, η έλλειψη καταστημάτων που να προμηθεύουν αναμνηστικά (μπλουζάκια κ.α.) της πόλης και τοπικά προϊόντα σε κατάλληλες συσκευασίες (μικρές, με αγγλικές ετικέτες, για δώρο κτλ)».

Από την άλλη πλευρά, αναφερόμενοι στα θετικά στοιχεία της Καλαμάτας οι τουρίστες υπέδειξαν «την παλιά πόλη, το Κάστρο, τις εκκλησίες (κυρίως την Υπαπαντή), την παραλία με τα καθαρά νερά της, τις δωρεάν ξαπλώστρες, την πληθώρα επιλογών σε μαγαζιά με δωρεάν wi-fi και την ευγενική εξυπηρέτηση».

Παράλληλα, κοινά στοιχεία αναφορικά με προηγούμενη σχετική έρευνα του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, αποτέλεσαν «οι προσιτές τιμές, η καθαριότητα της πόλης και οι φιλικοί και φιλόξενοι άνθρωποι».

Τέλος, ερωτώμενοι οι τουρίστες για ιδέες και προτάσεις σχετικά με την καλύτερη εξυπηρέτησή τους υπέδειξαν, μεταξύ άλλων: «την ύπαρξη ποδηλάτων προς ενοικίαση κοντά στο λιμάνι, τη διάθεση χάρτη με τις διαδρομές των λεωφορείων, την καλύτερη σήμανση στο κέντρο της πόλης, τη λειτουργία περισσότερων τουριστικών καταστημάτων».