Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 09:02

3ο Σχολείο Τουρισμού το Δεκέμβριο στην Καλαμάτα

Το 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας θα γίνει το διήμερο 30 Δεκεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα από τις 10 το πρωί.

Τα περισσότερα από τα θέματα που θα αναλυθούν, καθώς και οι ομιλητές, έχουν ήδη "κλείσει". Κάποιοι από αυτούς θα είναι οι: Παύλος Ευμορφίδης εμπνευστής κι ιδρυτής της "Cocomat", Στέφανος Θεοδωρίδης διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, Κωνσταντίνος Λαζαράκης ο πρώτος Ελληνας master of wine (ειδικός στο κρασί), Λία Ζαμπέτογλου διευθύντρια εκπαίδευσης ΣΕΤΕ.

Οι εκπαιδευτικοί άξονες θα αφορούν: (πέρα από την κάλυψη των επιμέρους θεματικών πεδίων της ξενοδοχειακής και εστιατορικής τεχνικής), τοπική γαστρονομία, αποστάγματα, κοκτέιλ και mixology, υγιεινή κι ασφάλεια, φοροτεχνική κι ασφαλιστική ενημέρωση, ξενοδοχειακή διοίκηση, τεχνικές πώλησης κ.α.

Η διοργάνωση είναι του Ανδρέα Ζαγάκου και του Κωνσταντίνου Ανδριανόπουλου, στόχος των οποίων είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 900.Το σχολείο θα έχει την υποστήριξη της "Costa Navarino" και του "Elite City Resort". Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το Σχολείο έχει εθελοντικό χαρακτήρα και στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά και στους εθελοντές, καθώς και στην υποστήριξη από τοπικές επιχειρήσεις.

 

Προκήρυξη υποτροφιών

Οπως έκανε γνωστό προχθές το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, το ΙΙΕΚ «Ορίζων» θα προσφέρει 3 υποτροφίες για τουριστικές σπουδές στα μέλη του σωματείου. Οι υποτροφίες χορηγούνται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους ή σε παιδιά μελών κι αφορούν τη φοίτηση στο τμήμα «Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας». Συγκεκριμένα: Οι 2 μερικές υποτροφίες (έκπτωση 50% στην ήδη ειδική τιμή που ισχύει για τους επαγγελματίες του τουρισμού και επισιτισμού) απευθύνονται σε αποφοίτους λυκείου και αφορούν τα έτη κατάρτισης 2015 - 16 και 2016 - 2017 κι εφόσον η πορεία των σπουδών τους είναι πολύ καλή. Η άλλη μία μερική υποτροφία απευθύνεται σε άτομα που για κοινωνικούς – οικογενειακούς λόγους δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στην εν λόγω ειδικότητα και έχουν ολοκληρώσει το 1ο έτος φοίτησης του ΙΕΚ ή σε αποφοίτους ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ τουριστικών ειδικοτήτων και εφόσον το υπουργείο προβλέπει την επανεγγραφή τους.

Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής μπορούν το αργότερο μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, να υποβάλουν αίτημα με πλήρη στοιχεία μέσω e-mail προς το Σωματείο, στο somatiohotelmessinias@gmail.com. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη της Διοίκησης του Σωματείου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα με σχετική ανακοίνωση. Για περισσότερες πληροφορίες: 6975-715229.