Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 13:15

35 Αγγλοι τουρίστες με τρένο στην Κυπαρισσία 

Τους 35 Αγγλους τουρίστες, που συμμετέχουν στην εκδρομή στο δεύτερο ετήσιο σιδηροδρομικό ταξίδι περιήγησης της Πελοποννήσου, θα υποδεχθεί σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Τριφυλίας, καθώς θα κάνουν στάση στο Καλό Νερό και θα καταλήξουν στην Κυπαρισσία. 

Η εκδρομή με το τρένο στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, από τις 13 έως και τις 20 Οκτωβρίου διοργανώνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εκδρομείς θα επισκεφθούν τα Καλάβρυτα, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων -τα Ολύμπια, τις ομηρικές Μυκήνες, την Αρχαία Μεσσήνη και το ενετικό κάστρο της πόλης του Ναυπλίου.

Σήμερα θα γίνει στάση στο Καλό Νερό και το τρένο θα καταλήξει στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κυπαρισσίας, στις 3.30 το μεσημέρι, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς θα ξεναγηθούν στο Κάστρο, στην Παλιά Πόλη και θα περπατήσουν στο κέντρο και την παραλία της Κυπαρισσίας. Ο δήμος θα υποδεχθεί τους 35 Αγγλους τουρίστες με γεύσεις τοπικών προϊόντων χορηγίας επιχειρηματιών της περιοχής, με στόχο να καταστήσει τους εκδρομείς τους καλύτερους πρεσβευτές της πατρίδας μας πέρα από τα σύνορά της. 

Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσουν από Κυπαρισσία για Καλαμάτα. Προβλέπεται στάση στο Ζευγολατιό για παστέλι και καφέ κάτω από τα πλατάνια. Στο Μελιγαλά οι εκδρομείς θα κατέβουν και με πούλμαν θα επισκεφθούν την Αρχαία Μεσσήνη (αρχαιολογικό χώρο και μουσείο). Μετά το γεύμα θα περάσουν από τη Μεσσήνη και θα καταλήξουν στην Καλαμάτα, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση.

Κ.Μπ.