Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 20:31

Άγγλοι ποδηλάτες στην μεσσηνιακή ύπαιθρο (βίντεο)

Με έναν εντελώς διαφορετικό, απλοϊκό τρόπο αντιλαμβάνονται οι ξένοι επισκέπτες του τόπου μας την ομορφιά του τοπίου και την ευγένεια του Ελληνα, καθώς όλα εκείνα που για εμάς δεν έχουν τόση σημασία, για εκείνους είναι πρωτόγνωρα, όμορφα, ποιοτικά.

Ακόμα και οι δρόμοι που ενώνουν τα χωριά μας για εκείνους είναι υπέροχοι, ασφαλείς, με μοναδικές εμπειρίες, αφού ειδικά οι Αγγλοι, απολαμβάνουν την ποδηλασία σε ένα… ασφαλές περιβάλλον, με θέα το ηλιοβασίλεμα, όπως λένε.

Πριν λίγες ημέρες αναχώρησαν από την Ανάληψη και οι τελευταίοι Αγγλοι που προτίμησαν για τις διακοπές τους τη νέα ξενοδοχειακή μονάδα. Κάθε μεσημέρι του καλοκαιριού δεκάδες ποδηλάτες ξεκινούσαν μια… μαραθώνια διαδρομή στα χωριά της ευρύτερης περιοχής απολαμβάνοντας το χόμπι τους, την ποδηλασία που έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους στην πατρίδα τους. Εδώ όμως για εκείνους όλα είναι εντελώς διαφορετικά, πολύ πιο όμορφα.

Η ηλιοφάνεια, το ηλιοβασίλεμα, η ευγένεια των ανθρώπων ήταν εκείνα που έκαναν ξεχωριστές αυτές τις διακοπές τους, αφού όπως μας είπαν, με το ποδήλατό τους χάρηκαν τη φύση, την ομορφιά του τοπίου, αισθάνθηκαν ασφάλεια στο ενδιαφέρον των χωρικών που τους ρωτούσαν αν χρειάζονται κάτι. Ακόμα και οι δρόμοι μας τους φάνηκαν υπέροχοι μπροστά στους δικούς τους, αφού τα αυτοκίνητα δεν τρέχουν σα μανιασμένα δίπλα τους και οι οδηγοί κορνάρουν όχι για να τους… διώξουν από το οδόστρωμα αλλά για να δηλώσουν την παρουσία τους εκεί για να μην τους τρομάξουν.

Ενθουσιασμένοι από την ελληνική ομορφιά και την απλότητα των ανθρώπων της, αναχώρησαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, παίρνοντας μαζί τους μοναδικές αναμνήσεις από την καθημερινότητά τους στη διάρκεια των διακοπών τους στον τόπο μας. Ημέρες διακοπών με πολύ ποδηλασία, μπάνιο στη θάλασσα αλλά και ψάρεμα κάθε απόγευμα στα νερά του Μεσσηνιακού...