Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 08:07

Προτάσεις για ήπια ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Η ήπια τουριστική ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου αποτέλεσε το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Συνεργασίας Τουριστικής Ανάπτυξης» χθες το πρωί, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Natura Club and Spa» στο Καλό Νερό.

Οπως δήλωσε στην «Ε» ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας, επιχειρηματίας Αντώνης Τζαναβάρης, μεταξύ των στόχων της εκδήλωσης ήταν, το Πελοπόννησος - Ολυμπία - Κυπαρισσιακός Κόλπος να αποτελέσει προορισμό για κάθε ταξιδευτή και οδοιπόρο, καθώς και η ανάδειξη του Κυπαρισσιακού σε ένα ισχυρό brand name.

Ακόμα, όπως είπε ο Αντ. Τζαναβάρης, σκοπός ήταν και η θεσμική θωράκιση της τοπικής κοινωνίας για να μπορεί να δοθεί η μεγάλη μάχη της τοπικής ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Κόλπου στην προοπτική της παγκόσμιας αγοράς. Πάνω σε αυτό θεμελιώδες βήμα αποτελεί η τυπική θεσμική συγκρότηση της δράσης τους με τη δημιουργία αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ήπιας ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Κόλπου, όπου θα συμμετέχουν τοπικοί φορείς, εμπορικοί, πολιτιστικοί, τουριστικοί σύλλογοι, άτομα του επιχειρείν, δήμοι. Παράλληλα τόνισε ότι τους τελευταίους δύο μήνες, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του συμμετείχαν σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κυρίως στην Ευρώπη, με τελευταίους σταθμούς την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Ωστόσο, όπως επισήμανε, παρά την προεργασία, η συμμετοχή στην εκδήλωση δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ εντυπωσιακή -όπως είπε- ήταν η απουσία από αυτή θεσμικών παραγόντων από τη Μεσσηνία.

Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησαν, ο τουρ οπερέιτορ Αλέξανδρος Κυριακίδης (Απολογισμός παρελθούσης τουριστικής περιόδου), ο νομικός Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος (Ιδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον), ο Αντ. Τζαναβάρης (Στρατηγικό πλάνο επιμήκυνσης χρονικής περιόδου επισκεπτών στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου), ο Νικόλαος Μπατιστάτος σύμβουλος τουριστικής αγοράς για άτομα με αναπηρία (Τουρισμός για άτομα με αναπηρία) και ο οικονομολόγος Πέτρος Αρούκατος (Υπηρεσίες μάρκετινγκ, τεχνική των πωλήσεων, εξυπηρέτηση του πελάτη).

Η επόμενη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας -στην οποία συμμετέχουν πρόσωπα και φορείς από τους Δήμους Τριφυλίας, Ζαχάρως, Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας- προγραμματίζεται την άνοιξη του 2016, στην Αρχαία Ολυμπία.