Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 08:16

"The Free Walkers": Πεζοπορικός τουρισμός στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
"The Free Walkers": Πεζοπορικός τουρισμός στη Μεσσηνία

Μία ομάδα 23 γυναικών από την Ολλανδία επισκέφτηκε την περασμένη βδομάδα τη Δυτική Μεσσηνία για να πραγματοποιήσουν πεζοπορικές εξορμήσεις στην περιοχή.

Εγκαταστάθηκαν σε ένα ωραίο ξενοδοχείο στην Πύλο και με βάση το βιβλίο "Entaxei, 23 tracks in the south west Peloponnise" ξεκίνησαν με οδηγούς τις τρεις κυρίες συγγραφείς του βιβλίου. Οι κυρίες αυτές μένουν στην περιοχή μας από καιρό και έχουν ιδρύσει τον πεζοπορικό σύλλογο "The Free Walkers" που δραστηριοποιείται κυρίως στη Δυτική Μεσσηνία και οργανώνει τουλάχιστον μία πεζοπορική εκδρομή την εβδομάδα. Συνήθως συμμετέχουν ξένοι που έχουν εγκατασταθεί και ζουν στην περιοχή μας αλλά εσχάτως και Ελληνες που είναι πάντα καλοδεχούμενο

Η πρώτη μέρα πεζοπορίας έγινε στο Λυκόδημο, όπου μετά από 14 χιλιόμετρα πορείας η ομάδα κατάκοπη έφτασε στην Κλεισούρα, ένα πολύ όμορφο αλλά σχεδόν εγκαταλειμμένο χωριό κοντά στην Αδριανή.

Εκεί τις περίμενε μία αναπάντεχα θερμή υποδοχή που είχε προετοιμάσει ο πρόεδρος και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου του χωριού, που πρόσφεραν ζεστούς λουκουμάδες και καφέ στη φιλοξενούμενη παρέα.

Στη συνέχεια στην ομάδα προστέθηκαν 3 κοπέλες από τη Λογγά που  προσφέρθηκαν να διδάξουν τον καλαματιανό χορό!

Στο τέλος της ημέρας γύρισαν στο ξενοδοχείο τους για ξεκούραση με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πρώτη εξόρμηση και υποσχέθηκαν να επιστρέψουν σύντομα.

Τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές στο Κόκκινου, στον Ευαγγελισμό, στη Γιάλοβα και τη Βοϊδοκοιλιά και φυσικά στην Αρχαία Μεσσήνη.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώνει κανείς το θαυμασμό των ξένων επισκεπτών για την ομορφιά του τοπίου αλλά και τη φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής. Είναι επίσης βέβαιο ότι οι τουριστικές δραστηριότητες αυτού του είδους που συνήθως γίνονται εκτός της περιόδου αιχμής, συμβάλλουν θετικά στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και δημιουργούν επιπρόσθετα έσοδα στην τοπική κοινωνία.

Μετάφραση: Βασίλης Ψώνης


NEWSLETTER