Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 09:17

Τσώνης: «Τραμ μέχρι την Μπούκα για να γίνει το Νησί, η Γλυφάδα της Καλαμάτας»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Το όραμα του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη είναι να κάνει την πόλη, τη... Γλυφάδα της Καλαμάτας.

Το είπε ο ίδιος χθες το μεσημέρι, διαβεβαιώνοντας το φίλο του δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ότι δεν θέλει να ανταγωνιστεί την μεσσηνιακή πρωτεύουσα, αλλά να κάνει τη Μεσσήνη, Γλυφάδα. Ο δήμαρχος περιέγραψε στους δημοσιογράφους πώς οραματίζεται το μέλλον της πόλης, περιγράφοντας έναν τετράιχνο δρόμο εκατέρωθεν του τρένου και στη μέση μια γραμμή τραμ, που θα ενώνει την μεσσηνιακή πρωτεύουσα με την παραλία της Μπούκας. 

Η ανάπτυξη θα έρθει με το τρένο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσώνης, εκτιμώντας ότι η υφιστάμενη γραμμή -η οποία έχει σχεδόν καταστραφεί με την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου- θα μετατραπεί σε γραμμή τραμ. Ερωτώμενος δε και από την "Ε" για το σχέδιο σιδηροδρομικής σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη και την παραλία της Μπούκας, είπε ότι δεν έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Θεωρεί, ωστόσο, ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει προτεραιότητα και θα πάρει αυτό που ζητά, γιατί ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε το περασμένο Σάββατο πως σύντομα θα λειτουργήσουν τουριστικά δρομολόγια, που θα τα χρησιμοποιούν και επιβάτες για την μετακίνησή τους. 

Εν τω μεταξύ χθες, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσσήνης, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων οι οποίοι ετοιμάζουν τη νέα Μεσσήνη. Μια διαφορετική πόλη από αυτή που είναι τώρα, όπως είπε ο δήμαρχος, που θα αλλάξει στο σύνολό της. Περιέγραψε μάλιστα ότι έδωσε εντολή να μην σχεδιαστούν αποσπασματικές αναπλάσεις, αλλά η Μεσσήνη να σχεδιαστεί από την αρχή· να αποκτήσει ταυτότητα μέσα από μοντέρνα χαρακτηριστικά και το χρώμα που της αρμόζει. 

Ν.Κ.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση