Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 18:43

Σύσκεψη για μελέτες αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για μελέτες αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων στη Μεσσηνία

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της εκπόνησης μελετών αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων της Μεσσηνίας, εξέτασε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση.

Στη συνάντηση στο γραφείο της κ. Αλειφέρη, παρουσία της μηχανικού της Εφορείας Δήμητρας Πίκουλα, συγκεκριμένα προτάθηκαν και συζητήθηκαν: Η στατική μελέτη των πυλώνων στήριξης της γέφυρας στη Μαυροζούμενα. Οι μελέτες αποκατάστασης και ανάδειξης των θολωτών τάφων του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς, της Μονής Ελληνικών στην Ανθεια και για τον ιερό ναό των Ταξιαρχών και το κάστρο της Πολίχνης, γνωστό ευρύτερα ως "Κάστρο του Αρχαγγέλου".

Η κ. Αλειφέρη εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας να στηριχθεί το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς είναι σημαντικό για τη διατήρηση και την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας. Από την Π.Ε. Μεσσηνίας σχεδιάζεται η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τη διάσωση των μνημείων αυτών.


NEWSLETTER