Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 19:50

Κινδυνεύουν έργα λόγω λάθους στο μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας

 

Η εμπλοκή με το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας εμποδίζει το δήμο για τα έργα νότια της Ναυαρίνου, που έχουν προγραμματιστεί με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διακοπή της υλοποίησης της επικαιροποίησης του μάστερ πλαν, καθώς πριν την υπογραφή της σύμβασης δεν είχε γίνει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω άγνοιας - αμέλειας της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών.

Για τη σοβαρότητα της εμπλοκής, ο δήμαρχος διευκρίνισε, φανερά ανήσυχος, ότι «αν δε γίνει το μάστερ πλαν δεν μπορούμε να κάνουμε το πάρκο (στον προλιμένα) και τα ναυταθλητικά». Ανέφερε, μάλιστα, πως θα γίνει επαναπροκήρυξη, ενώ είπε ότι «για το μάστερ πλαν ο δήμος δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ούτε για το παλιό, ούτε για το νέο. Η χρηματοδότηση είναι από το υπουργείο Υποδομών. Εκαναν λάθος».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Καραγιάννης έκανε λόγο για «κάποιο λάθος του υπουργείου, δεν πέρασε από έλεγχο», ενημέρωσε πως «όταν ήρθε η ώρα για πληρωμές, δεν μπορούσαν να γίνουν» και σημείωσε: «Περιμένουμε τροποποίηση με νομοθετική ρύθμιση για να καλυφθεί η παρατυπία».

Να υπενθυμίσουμε ότι η επικαιροποίηση του μάστερ πλαν είναι 

προεκτιμώμενης αμοιβής 650.381 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η ανάδοχος κοινοπραξία - σύμπραξη 3 μελετητικών γραφείων είχε καταθέσει προσφορά 278.080,69 ευρώ με έκπτωση 57,24 %. 

Γ.Σ.