Δευτέρα, 01 Μαϊος 2017 12:28

Κόμπακτ βιολογικός για προστασία των πηγών Αγίου Φλώρου

Το έργο του κόμπακτ βιολογικού καθαρισμού στον Αγιο Φλώρο θα γίνει, για να προστατευτούν οι πηγές, ξεκαθάρισε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παν. Νίκας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαν. Μάκαρη, ο δήμαρχος παρατήρησε πως θα ακολουθήσει η εγκατάσταση κόμπακτ βιολογικού στο Πήδημα.

Αναφερόμενος στη δεξαμενή συγκέντρωσης λυμάτων που προγραμματίζεται στον Αγιο Φλώρο, ο κ. Μάκαρης είπε ότιη Αρχαιολογική Υπηρεσία απαγορεύει την κατασκευή της. Πρόσθεσε δε ότι παραδίπλα υπάρχουν αρχαιολογικός χώρος και ιαματικές πηγές, που πρέπει να αξιοποιηθούν, να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Νίκας είπε ότι απέτυχε το έργο που είχε γίνει επί Κοινότητας, με ευρωπαϊκά και εθνικά χρήματα, και παρατήρησε: «Η προσπάθεια της ΔΕΥΑΚ επί Καμβυσίδη φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Από 15 Μαΐου και μετά θα αρχίσουν οι συνδέσεις. Είναι κρίσιμο το ζήτημα για την καθαρότητα των νερών στον Αγιο Φλώρο. Και μετά να πάμε στο Πήδημα. Πρέπει να φτιάξουμε βιολογικούς καθαρισμούς εκεί που έχουμε νερά».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος ενημέρωσε ότι κόμπακτ θα είναι ο βιολογικός που πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στον Αγιο Φλώρο. Ανέφερε πως εντοπίστηκε οικόπεδο κι ελήφθη απόφαση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για την αγορά του - και επεσήμανε: «Στόχος είναι να διατηρηθούν καθαρά τα νερά, οι πηγές. Ενδεχομένως να υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, γι’ αυτό και θα παρίσταται αρχαιολόγος κατά τις εργασίες».

Γ.Σ.