Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 21:06

Σε “θέση μάχης” τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Σε “θέση μάχης” τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)

Τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας μετακινήθηκαν από χθες στις θέσεις που πρέπει να είναι έτοιμα για να παρέμβουν, κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Κατά την αναχώρηση των οχημάτων από τα συνεργεία του δήμου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να διαθέσει άνω των 20 οχημάτων για πυρόσβεση, επισημαίνοντας πως επικεφαλής σε περίπτωση φωτιάς είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και τους εργαζόμενους του δήμου που συντηρούν κι έχουν τα οχήματα σε άριστη κατάσταση και την υπεράσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Σημείωσε ότι τα οχήματα του δήμου και οι πυροφύλακες που θα προσληφθούν, έχουν σκοπό την άμεση ενημέρωση και την άμεση παρέμβαση. Ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες να είναι εξόχως προσεκτικοί και να βοηθήσουν όλοι, για να μην έχουμε καταστροφές από τις πυρκαγιές, όπως το 2007 και το 1998.

Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας - αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας, γιατί έχει αντιληφθεί ότι η πυροπροστασία είναι υπόθεση όλων μας, όχι μόνο της Πυροσβεστικής. Και παρατήρησε ότι τα οχήματα του δήμου μ’ αυτά της Πυροσβεστικής μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές σε πρώτο χρόνο, όταν είναι μικρές.

Τα οχήματα διασκορπίστηκαν σε Νέδουσα, Λαδά - Καρβέλι, Ελαιοχώρι, Ταΰγετο (2), Θουρία, Αρι, Αρφαρά, Βέργα, ενώ 2 θα παραμείνουν στην Καλαμάτα. Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει ακόμα 5 υδροφόρες και μηχανήματα έργων.

 Γ.Σ.


NEWSLETTER