Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 15:04

Εργασίες επισκευής κτηρίων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας

Εργασίες επισκευής στα σπιτάκια του σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας ξεκίνησε ο δήμος.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ενημέρωσε ότι, κατά προτεραιότητα, επισκευές θα γίνουν στα κτήρια στα οποία θα στεγαστούν οι Σύλλογοι Ατόμων με Αναπηρία και των Τυφλών, στη νότια πλευρά, κοντά στην οδό Ξενοφώντος.

Οι σύλλογοι αυτοί θα φύγουν από τους οικίσκους του παλιού στρατοπέδου, που βρίσκονται δίπλα στις νέες εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ώστε το Κέντρο να αποκτήσει περισσότερους χώρους.

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει για τον σιδηροδρομικό σταθμό περίπου 25.000 ευρώ το χρόνο ως ενοίκιο και έχει την υποχρέωση συντήρησης των κτηρίων και του πρασίνου. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι τη φετινή χρονιά θα δαπανηθούν γύρω στις 50.000 ευρώ για τους σκοπούς αυτούς.

Για τη δέσμευσή του πως θα ξηλωθεί η περίφραξη, θα ανοίξει ο σταθμός στον κόσμο και θα φτιαχτούν και σκάλες για την εξυπηρέτησή του στην Ψαρών και την Υδρας, είπε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την ΓΑΙΑΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γίνεται αλληλογραφία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, με τον διευθύντα σύμβουλό της Αθανάσιο Σχίζα. “Αυτά που είπαμε τα κάνουμε, αργούμε, αλλά τα κάνουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε πως θα γίνει και ο ποδηλατόδρομος μέσα από το σταθμό.