Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 17:06

Αποκατάσταση του ναΐσκου της Παναγίτσας στην Αρχαία Θουρία

Γράφτηκε από την

Στην αποκατάσταση του ναΐσκου της Παναγίτσας στην περιοχή της Αρχαίας Θουρίας προβαίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, όπως προκύπτει από την έγκριση εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού της εκτέλεσης των σχετικών εργασιών.

Η απόφαση του υπουργείου, ειδικότερα, αφορά την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του βυζαντινού ναΐσκου της Παναγίτσας, η οποία θα περιλαμβάνει α) προκαταρκτική έκθεση (πρώτη καταγραφή προβλημάτων, φωτογραφική τεκμηρίωση και πρόταση μέτρων προστασίας), β) τεκμηρίωση του έργου (αρχαιολογική έκθεση, αρχιτεκτονική μελέτη με καταγραφή παθολογίας, σχεδιαστική αποτύπωση), γ) μελέτη δομικής επάρκειας (τεχνική έκθεση, στατικοί υπολογισμοί, σχέδια των προτάσεων στερέωσης) και δ) πρόταση αποκατάστασης (έκθεση προτάσεων και σχέδια). Η μελέτη θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 8.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από το συνολικό κονδύλι των 30.000 ευρώ που το υπουργείο Πολιτισμού προορίζει για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών αποκατάστασης στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Θουρίας.