Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:38

Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών: Στον “αέρα” όλα τα έργα από Πάτρα έως Τσακώνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών: Στον “αέρα” όλα τα έργα από Πάτρα έως Τσακώνα

Στον "αέρα" παραμένουν τα έργα κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος και ο διαγωνισμός για το Καλό Νερό - Τσακώνα. Αυτό διαπιστώθηκε σύμφωνα με το ypodomes.gr σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στο υπουργείο Υποδομών

Αναλυτικά το ypodomes.gr αναφέρει: "Η παρακολούθηση των δημοπρατημένων τμημάτων της Ολυμπίας Oδού στην Πατρών–Πύργου, αλλά και η πορεία των ενεργειών για τα υπολειπόμενα τμήματα Πύργος–Καλό Νερό και Καλό Νερό–Τσακώνα βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στο υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, μετά από αίτημα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού. Υπήρξε εκτενής συζήτηση για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί και αφορούν στο σύνολο του έργου έως την Τσακώνα.

 

Οι εργολαβίες της Πατρών – Πύργου


Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες για τις έξι από τις οκτώ εργολαβίες και απομένει να κατατεθούν και οι έξι στη Βουλή προς κύρωση. Αφού εξασφαλιστεί η έγκριση του Κοινοβουλίου θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις εργολαβίες 3 (τμήμα Κυλλήνη - Αμαλιάδα) και 2 (Αμαλιάδα – Δουνέικα) η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν υπάρξουν νέες προδικαστικές προσφυγές ή θα προχωρήσει ο προσυμβατικός έλεγχος. Η εκτίμηση που υπάρχει πάντως στο υπουργείο Υποδομών είναι ότι σε κάθε περίπτωση μέσα στον Μάρτιο είναι εφικτό να κλείσουν και αυτές οι εκκρεμότητες.

 

Πύργος-Καλό Νερό και Καλό Νερό-Τσακώνα


Σε ό,τι αφορά το τμήμα Πύργος–Καλό Νερό εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για ένα έργο επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 19,8 εκατ. ευρώ. Για το τμήμα Καλό Νερό–Τσακώνα ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η εκπόνηση της μελέτης, παραδόθηκε και εξετάζονται δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρηματοδοτικό πλαίσιο και την υλοποίηση του έργου. «Ηταν η πρώτη συνάντηση της θεσμικής επιτροπής για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού με τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών. Συζητήσαμε για το σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου. Η διεκδίκησή μας είναι μόνιμη και σταθερή. Είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέχρι το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER