Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 15:18

Ετοιμη η Wind για δίκτυο 5G στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ετοιμη η Wind για δίκτυο 5G στην Καλαμάτα

Η Wind είναι σχεδόν έτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πιλοτικό δίκτυο 5G στην Καλαμάτα, αφού προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα όπου θα λειτουργήσει δίκτυο 5G σε πραγματικές συνθήκες.

Η παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου, σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης, και θα συνοδευτεί από εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσιότητας με πανελλαδική εμβέλεια.

Ο δήμος αναφέρει ότι μετά το πρώτο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών στην Ελλάδα, το πιλοτικό δίκτυο 5G αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια πρωτιά για την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο γενικός διευθυντής Στρατηγικής της Wind Αντώνης Τζωρτζακάκης είχαν υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάπτυξη στην Καλαμάτα πιλοτικού δικτύου ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών 5G, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη δράση θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, αποφέροντας μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, ενώ παράλληλα θα υποβοηθήσει την εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και την εμπέδωση της αξίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς και, ιδιαίτερα, των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων για την κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κ. Τζωρτζακάκης είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει τότε ότι “η Wind συνεχίζει το έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πέραν των οπτικών ινών, και με τα ασύρματα δίκτυα 5G που θα υλοποιήσουμε εδώ στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το ψηφιακό τοπίο της ελληνικής επικράτειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πιλοτικό 5G θα γίνει στην Καλαμάτα, με το δήμο της οποίας έχουμε μια έξοχη συνεργασία στα δίκτυα οπτικών ινών ήδη. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Καλαμάτα εξελίσσεται σε ένα ψηφιακό υπόδειγμα για τη χώρα, γεγονός που θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες, τόσο στην οικονομία όσο και στην παραγωγική της δυνατότητα, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER