Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 09:15

Το υπουργείο Υποδομών επισπεύδει το έργο - Ανάδοχος σε ένα μήνα στο Καλαμάτα - Μεθώνη

 

Η αντίστροφη μέτρηση για να μπουν μπουλντόζες στον δρόμο Καλαμάτα - Μεθώνη έχει αρχίσει καθώς όπως πληροφορούμεθα από πηγές του υπουργείου Υποδομών σε ένα μήνα θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος του έργου.

ΥΗ πλήρης επιβεβαίωση λογικά θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα βρεθεί στις 16 του μήνα στην Καλαμάτα για το ΕΣΠΑ.

Η ανακήρυξη αναδόχου του έργου ήταν σχεδιασμένη να γίνει προς το τέλος του χρόνου αλλά κάποιες εσωτερικές διεργασίες οδήγησαν τον υπουργό Κώστα Καραμανλή να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την Μεσσηνία καθώς ένα εξάμηνο είναι αρκετό κέρδος για την προώθηση του έργου.

Οπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ η κάθοδος Μητσοτάκη θα είναι καθοριστική για την περιοχή μας καθώς αναμένεται να δοθούν τα χρονοδιαγράμματα των θεμάτων που εκκρεμούν και κυρίως ο δρόμος Καλαμάτα - Μεθώνη, το Αεροδρόμιο αλλά και η μελλοντική πορεία του Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Για όλα τα παραπάνω θέματα και για όλα τα έργα της Πελοποννήσου θα μιλήσουν την Τρίτη το μεσημέρι στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας στο πλαίσιο προετοιμασίας της καθόδου του πρωθυπουργού.