Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 08:03

Στο ΕΣΠΑ η μελέτη αναστήλωσης του κάστρου Κορώνης

Στο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί η συνολική μελέτη αναστήλωσης του κάστρου της Κορώνης, με την τυπικού χαρακτήρα υπογραφή του αρμόδιου υπουργού να αναμένεται περί τις 20 Αυγούστου.

Στο τέλος του ίδιου μήνα τα καλά νέα -αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης- θα φέρει στην Κορώνη η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που θα αφιχθεί στη μεσσηνιακή καστροπολιτεία επικεφαλής κλιμακίου του ΥΠΠΟ.

Τα πιο πάνω γνωστοποίησε προχθές Σάββατο -στο περιθώριο της εκδήλωσης στην Αρχαία Μεσσήνη για τα θυρανοίξια του Αρχαίου Θεάτρου- η γ.γ. του ΥΠΠΟ στο βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, μετά από σχετική ερώτηση του τελευταίου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής εξέφρασε "ικανοποίηση για την θετική αυτή έκβαση ενός πολύχρονου αγώνα", αλλά και ευχαριστίες στην απελθούσα και την τωρινή πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, όπως και στα στελέχη του "που υπερέβαλαν εαυτούς, ολοκληρώνοντας έγκαιρα τις μελέτες, ώστε να γίνει δυνατή η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ".

Αυτό, κατέληξε ο Θ. Πετράκος, "αποτελεί απόδειξη ότι ο ενωμένος αγώνας των θεσμικών φορέων μπορεί να δώσει λύση σε σοβαρά προβλήματα".

Β.Γ.Μ.