Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013 14:29

Πρόσβαση και προς την πόλη από τον κόμβο Λεΐκων

Ο κόμβος Λεΐκων στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας θα έχει και έξοδο-πρόσβαση προς την πόλη, προς τα Γιαννιτσάνικα: Αυτό επισήμανε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, απαντώντας σε ερώτηση της "Ε" και ενημερώνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα διευθετήθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του αρμοδίου διευθυντή του υπουργείου Υποδομών Γ. Καρνέση στην Καλαμάτα, την περασμένη εβδομάδα. 

 

Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο κ. Καρνέσης διαβεβαίωσε προφορικά ότι ο "Μορέας" θα κατασκευάσει τα 200 μέτρα του περιφερειακού δρόμου της Βόρειας Γειτονιάς (είναι χωματόδρομος), μέσω του οποίου τα αυτοκίνητα που θα εξέρχονται από τον αυτοκινητόδρομο, από τον κόμβο Λεΐκων, θα κατευθύνονται προς την πόλη (από τις οδούς Δράκου και Λεΐκων - απέναντι από το 13ο Δημοτικό).

Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο κόμβο ως «τη μεγαλύτερη προσφορά της Δημοτικής Αρχής προς την περιοχή και τα Λέικα», καθώς «βελτιώνει την πρόσβαση και αναβαθμίζει την περιοχή».

Οσον αφορά την οδό Λεΐκων στο σημείο που διαπλατύνθηκε με αμμοχάλικο, στην ανηφόρα πριν τον κόμβο, ο δήμαρχος είπε ότι «θα πέσει άσφαλτος, αν έχουμε λεφτά».

 

Γ.Σ.