Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 10:41

Εγκριση δημοπρασίας για Τζάνε - Καλαμάκι

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τις διαδικασίες και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τη βελτίωση του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ.

Επικύρωσε ουσιαστικά την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη ως αναδόχου, δηλαδή της εταιρείας "Γ. Πετρής ΑΤΕ", με έκπτωση 37,22%.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επειδή τα πράγματα δεν είναι εύκολα με τις απαλλοτριώσεις, που είναι πολλές -λόγω της παράκαμψης Πεταλιδίου και Τζάνε- και δεν έχουν προχωρήσει, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας αναζητεί λύση για να μην καθυστερήσει η έναρξη υλοποίησης του έργου. Εξετάζει την εφαρμογή επιτάξεων, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών που θα πάρουν χρήματα το συντομότερο δυνατό και θα παραχωρήσουν την υπό απαλλοτρίωση γη τους, πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν υπογραφεί το επόμενο διάστημα η σύμβαση, είναι πιθανό ο ανάδοχος να μην έχει εκτάσεις για να δουλέψει και το έργο να πάει πίσω ή να έχει σοβαρά προβλήματα υλοποίησης, όπως το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι και το Σκούρα - Πυρί. Μ’ αυτά τα δεδομένα είναι φανερό ότι η Περιφέρεια πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το σημαντικό αυτό έργο, αν θέλει πραγματικά να γίνει από το ΕΣΠΑ.