Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 10:16

Προχωρά το έργο προστασίας της ακτής στο Ακρογιάλι

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι 5 από τους 7 προβόλους και η προσάμμωση της παραλίας, που προβλέπονται στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας.

Η συμβατική υποχρέωση για την ολοκλήρωση του έργου είναι έως τις 15 Νοεμβρίου και θα υπάρξει πίεση να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης.
Αυτά τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, με την ευκαιρία της επανεκκίνησης του έργου που είχε σταματήσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λόγω της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι συνεχίζεται η προσάμμωση που είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και προχωράει η ολοκλήρωση του 5ου προβόλου με ογκόλιθους από τη θαλάσσια περιοχή του Βενέτικου και από εγκεκριμένα λατομεία. Είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί ο 4ος, ο 6ος και ο 7ος πρόβολος κι έχει κατασκευαστεί ο πυρήνας στον 3ο και τον 5ο. Εκτίμησε πως το έργο εξελίσσεται με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς και υπενθύμισε ότι έχει υποβληθεί για ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο έργο, που αφορά την προστασία σε Αρχοντικό, Παλιόχωρα και Κιτριές. Ανέφερε ακόμη ότι η ολοκλήρωση θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κι επέμεινε πως «θα πιέσουμε να ολοκληρωθεί μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις».