Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 08:30

Εντυπωσιακές εικόνες με εναερίτες στον Πάμισο

 

Εντυπωσιακές εικόνες στον Πάμισο, δίπλα από τη γέφυρα στην είσοδο της Μεσσήνης, έδωσε χθες συνεργείο εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ, που υλοποιεί σημαντικό έργο αναβάθμισης του ηλεκτρικού δικτύου στην πόλη της Μεσσήνης.

Ηταν εργασίες για το εναέριο τμήμα του καινούργιου υπόγειου δικτύου, που χρειάστηκε να γίνουν ώστε το δίκτυο να περάσει το ποτάμι. Εναερίτες πάνω σε καινούργιους τσιμεντένιους στύλους στην όχθη του Παμίσου πέρασαν τα καλώδια που συνδέθηκαν με το υπόγειο δίκτυο από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τον ΔΕΔΔΗΕ, το έργο που υλοποιείται από την εταιρεία “ΣΧΣ” για λογαριασμό του, αφορά δύο υπόγειες γραμμές μέσης τάσης από τον υποσταθμό του Ασπροχώματος μέχρι τη Μεσσήνη. Οι γραμμές αυτές θα ηλεκτροδοτήσουν και κρίσιμα φορτία στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας και στα δύο αεροδρόμια, στο πολιτικό και το στρατιωτικό

Με το έργο αυτό η πόλη της Μεσσήνης θωρακίζεται και με δύο υπόγειες γραμμές, πέρα από τις δύο εναέριες που ήδη διαθέτει

Το έργο θα εξυπηρετήσει και τα φωτοβολταϊκά δυτικά του Παμίσου, στην περιοχή της Πιπερίτσας, που χρηματοδοτήθηκαν από τις Ενεργειακές Κοινότητες και για τα οποία δαπανήθηκαν πάνω από 2 εκ. ευρώ.

Το έργο των δύο υπόγειων γραμμών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα μήνα.

Γ.Σ.